Вхід | Реєстрація

Козацької слави цілюще джерело

Козацької слави цілюще джерело

Під такою назвою 26-го травня проходило обласне козацьке свято, на яке завітали й п’ятикласники — загін козачат Руденківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

За доброю традицією, щороку проводиться це дійство в Козельщинському районі, на знаменитій Шар-горі. Започатковане свято на честь 900-річчя одного з найдавніших поселень на Україні — містечка Говтва, про що свідчить пам’ятний знак козакам від нащадків, до якого доторкнулися й наші учні. Із дня відкриття пам’ятного знака 30 вересня 1995 року й бере початок відоме за межами Козельщинського краю це свято. Побувавши на цій славній землі, ми почули гуркіт гармат, тупіт кінських копит, передзвін шабель. Стали свідками театралізованого козацького дійства. Відвідали виставки робіт народних умільців Козельщинського району та області. Були зачаровані мальовничою природою, гостинністю козельщинців, отримали задоволення від перегляду чудового концерту професійних та аматорських колективів. Найбільше вразили, мабуть, не тільки наших діток, а й усіх присутніх, байкери — нащадки козаків, що прибули з усіх куточків України на це свято. Юні козаки на згадку про цю подію отримали прапорці та море вражень від побаченого й почутого.

Організували безкоштовну поїздку наших дітей отаман Новосанжарського козацького полку, генерал-осавул Володимир  Хопта та начальник штабу, полковник козацтва Володимир Бредун, за що ми їм дуже вдячні. Супроводжували дітей учителі Руденківської школи, хорунжі козацтва Світлана Бриж та Тетяна Шинкаренко. Сподіваємось, що наші діти й у майбутньому будуть учасниками таких дійств.


Автор: Людмила Деменко, мама п’ятикласниці, учасниця поїздки


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації