Вхід | Реєстрація

У Кобеляках під відділенням Ощадбанку черги

У Кобеляках під відділенням Ощадбанку черги

Ощадбанк відновив виплати компенсаційних вкладів з першого червня. Ми вирішили особисто побачити, як проходить процес видачі грошей.

Сьомого червня близько одинадцятої години ми підходимо до кобеляцького відділення Ощадбанку. На вулиці біля сходів стоїть п’ятеро людей. Всередині установи близько двадцяти. Ми цікавимося, хто прийшов отримати свою тисячу? Та більшість з них розповіли, що стоять у черзі на повторну реєстрацію своїх вкладів. Ситуація в банку напружена. Більшість людей виснажені спекою та тривалою чергою.
Одна жінка старшого віку, що стояла неподалік, реагує на нас не зовсім адекватно.

— Нічого я вам не скажу! — підвищує голос вона. — Понаписують отам, а мені потом розхльобуватись! І ти нічого не кажи! — звертається до жінки, що стоїть поруч.

— Людей вже замучили цими бумажками, — зауважив чоловік, що спостерігав за цією ситуацією, — того й знервовані такі. У 2008 році були черги, але було менше бюрократії. У радянські часи я міг купити на свої збереження автомобіль «Запорожець», а зараз нічого не зможу купити на ці гроші. Та й для того, аби їх отримати, скільки промаринуватись треба.

Марина Федорівна, що також стояла в черзі розповіла, що 2008 року не отримала компенсаційний вклад, бо не вистачило грошей.

— Зараз мені сказали, шо треба зарегістріруваться по новій, бо не получу грошей, — ділиться вона. — Он вчора я стояла в очереді, та не дождалась. Тоді чоловік триста під банком стояло. Чула, шо даже з ночі очередь займали.

Марія Григорівна, що виходила з Ощадбанку разом із сином також прийшла на повторну реєстрацію.

— У 2008 році мені не вистачило грошей, прийшла заново оформлювати документи. Сказали, прийти через два тижні. Тоді мені дадуть якусь бумажечку. Та я не прийду, бо нема здоров’я, син прийде замість мене. Скільки тієї тисячі? Та й ту хоч би давали по-людському!

Ми цікавимось у жінки середнього віку, що стояла під відділенням тривалий час, чи чула вона, що цього дня хтось отримав гроші.

— Я ще не бачила, щоб хтось видихнув з полегшенням або задоволений вийшов з відділення, — говорить клієнтка.

Працівники Ощадбанку нам повідомили, що люди, котрі стоять в черзі повторно актуалізують свої рахунки. Ці дані надсилаються до Києва. Після чого зі столиці надходить запрошення у якому вказано час та дату, коли треба прийти і отримати гроші. Зі слів працівниць банку, гроші кобелячани почали отримувати з червня. Проте тільки ті, хто пройшов актуалізацію в квітні.

— А таких багато, — запевнили вони.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 червня 2012, 12:55 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації