Вхід | Реєстрація

Забезпечення населення паливом для надання пільг і субсидій

Забезпечення населення твердим паливом та скрапленим газом для надання пільг і субсидій.

Кабінетом Міністрів України 23 квітня 2012 прийнято постанову № 356 «Про встановлення мінімальних норм забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом, та граничних показників їх вартості, для надання пільг і житлових субсидій за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам».

З метою встановлення натуральних норм забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом, відповідно до яких населенню надаються пільги і житлові субсидії готівкою для відшкодування витрат на їх придбання за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, постановою встановлені:

1) мінімальні норми забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом для надання пільг — відповідно 1 тонна та один балон на домогосподарство на рік, а для осіб, що мають таке право згідно із статтею 48 Гірничого закону України, — 3,1 тонни вугілля для побутових потреб на домогосподарство на рік;

2) мінімальні норми забезпечення населення твердим паливом для надання житлових субсидій — 2 тонни на домогосподарство на рік;

3) мінімальні норми забезпечення населення скрапленим газом, який використовується для приготування їжі, для надання населенню житлових субсидій виходячи з розрахунку: два балони (42 кілограми) на рік на одну-дві особи, три балони (63 кілограми) — на три-чотири особи, чотири балони (84 кілограми) — на п'ять і більше осіб.

Постановою встановлено, що для надання пільг і житлових субсидій населенню на придбання твердого палива і скрапленого газу за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, застосовуються у 2012 році граничні показники вартості: твердого палива — 950 гривень за 1 тонну; скрапленого газу — 121,88 гривень за один балон.

Пільги з придбання скрапленого газу за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам надаються тільки особам, які мають право на пільги згідно Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертви нацистських переслідувань», «Про соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про освіту» «Про пожежну безпеку», «Основ законодавства України про охорону здоров'я», «Основ законодавства України про культуру».

Для призначення пільг з придбання твердого палива в натуральному виразі за рахунок субвенції з державного бюджету особи, які мають право на пільги з відповідною заявою звертаються до управління праці та соціального захисту населення в сільській місцевості до сільських та селищних рад за зареєстрованим місцем проживання.

У разі, якщо пільговик бажає одержати готівку взамін твердого палива або скрапленого газу, він повинен крім заяви надати ксерокопії паспорту (1,2,11 сторінки), ідентифікаційного коду, посвідчення, яким підтверджується право на пільги, довідку з сільської, селищної ради про склад сім'ї та наявність пічного опалення.

Станом на 1 січня 2012 року кількість домогосподарств, які мають право на одержання пільг на придбання твердого палива — 528.

Управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації розпочато прийом заяв від громадян пільгової категорії ,для призначення пільг з придбання твердого палива. За довідками звертатися за тел. 3-38-54.


Автор: Алла Гречана, головний спеціаліст відділу пільгових категорій населення


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2012, 15:41 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації