Вхід | Реєстрація

Тільки спільними зусиллями ми зможемо зберегти лісові багатства нашого краю

Полтавська область. Тільки спільними зусиллями ми зможемо зберегти лісові багатства нашого краю!

Найстрашніший ворог лісу – пожежа. Якщо вчасно не зупинити вогонь, він розповсюджується на великі площі і нищиться не лише ліс, а й розташовані поблизу будівлі, сільськогосподарські угіддя тощо.
Пожежна небезпека лісових масивів здебільшого залежить від двох факторів: погодні умови та людський фактор. Оскільки людина не має змоги вплинути на перше, то всі зусилля повинні бути спрямовані на  профілактику можливих пожеж з другої причини.

Днями, з метою запобігання виникнення пожеж з вини відпочиваючих, працівниками Карлівського райвідділу УДІТБ у Полтавській області спільно з співробітниками державного підприємства «Новосанжарського лісгоспу»  було організовано патрулювання лісових масивів.

Начальник Карлівського лісництва Владислав Матайленко зазначив, що незважаючи на те, що на території району знаходяться переважно мішані ліси, працівниками лісового господарства  проводиться ряд заходів, завдяки яким можна уникнути небажаних загорань. Адже кожен тип лісу має свої особливості, що впливають на формування пожежонебезпечних умов. Наразі, прокладаються протипожежні розриви та мінералізовані смуги, здійснюється догляд за вже існуючими, обмежуються в’їзди у лісові масиви, встановлюючи шлагбауми, особливо у хвойних насадженнях, оскільки ймовірність загоряння у них вища.

Слід пам’ятати,  що в пожежонебезпечний період розпалювання вогнищ у лісових масивах, випалювання трави на луках та полях, що прилягають до лісових масивів, а також на болотах і лісових галявинах категорично забороняється. Винні особи в порушенні правил пожежної безпеки в лісах  притягаються до адміністративної відповідальності відповідно до статті 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а при виникненні пожежі - повністю повинні відшкодувати нанесені лісовому господарству збитки.

У літній період більшість населення, особливо молодь, проводить відпуску чи просто відпочинок на природі, тому Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області звертається  з проханням до кожного жителя області: при відвідуванні лісових масивів дотримуватись правил протипожежної безпеки. Якщо умови погоди дозволяють розпалювати вогнище, то потрібно робити це на спеціально відведених місцях, або відповідно розчистити місце, обкопати його шириною не менше півметра, на віддалі метра від вогню. Перед тим, як залишити місце відпочинку, вогнище залити водою, засипати ґрунтом.

Тільки спільними зусиллями населення ми зможемо зберегти і примножити лісові багатства нашого краю!


Автор: Управління Держтехногенбезпеки у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 червня 2012, 11:59 | Полтавщина | Суспільство
1. Редюня / 19 червня 2012, 12:44
Спочатку все вырубують!!!Все,що можна продати,залищаючи обрубане г9лля та пуст9 пластиковi пляшки!!!А вже потiм-можна знишити все!С.Мала Рублiвка-мiсце злочину!!!Котелевська влада заплющила оч!А такi звернення-смшнi!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації