Вхід | Реєстрація

Полтавська «Свобода» разом з опозиційними силами оголосили про довгострокову акцію протесту

Полтавська «Свобода» разом з опозиційними силами оголосили про довгострокову акцію протесту

4 липня 2012 року під стінами Полтавської ОДА «Свобода» разом з об’єднаною опозицією «За Батьківщину», партією «УДАР» Віталія Кличка та громадськими організаціями оголосили про довгострокову акцію протесту на захист української мови та розгорнули наметове містечко.

Акція протесту розпочалася ще вночі. Близько другої години ночі під Полтавською ОДА розбили намети активісти партії «УДАР». А вже о півдні на площі перед ОДА зібралося більше 200 захисників української мови та лідери вищезгаданих політичних сил і громадських організацій, які висловили свої думки та протести проти прийняття українофобського закону про мови та ганебний вчинок влади.

Активісти «Студентської Свободи» розробили плакати з гаслами: «Поділ мови – поділ країни», «Геть московських холуїв та сраколизів!» та закликали перехожих до участі у вирішенні долі України.

У своїх виступах лідери політичних сил закликали до боротьби з правлячою антиукраїнською владою та їхніми законами, які спрямовані на знищення українського народу, територіальної цілісності, духовності.

Зокрема, голова Полтавської міської організації ВО «Свобода» Роман Чабановський зачитав звернення до українців та закликав до боротьби: «З прийняттям цього закону, втілились в життя перші кроки по окупації нашої країни. Влада протягла цей закон, щоб остаточно знищити наш народ, нашу духовність, щоб роз’єднати Україну і розпалити ворожнечу поміж українським народом. Я закликаю вас, якого б віросповідання ви не були, чи до якої б політичної партії не належали б, ставайте до боротьби! Адже лише разом ми зможемо подолати нашого спільного українофобського ворога, окупанта».

Заступник голови Полтавської обласної організації ВО «Свобода», Ковалівський сільський голова Юрій Бублик сказав: «Я народився на українській землі, я розмовляю українською мовою і шаную традиції та звичаї нашого народу. І я буду до останнього боротися за право України бути незалежною, самостійною державою! Закликаю вас, ваших рідних, друзів прийти і долучитися до лав опозиції, яка бореться за Україну. Адже ми повинні бути вільними, повинні шанувати свою свободу і бути господарями на своїй, Богом даній землі!»

Наметове містечко працює. Продовження масової акції заплановане на 5 липня.


Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 липня 2012, 11:40 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації