Вхід | Реєстрація

У Полтаві почалась акція протесту проти мовного закону

У Полтаві почалась акція протесту проти мовного закону

3-го липня Верховна Рада України таки прийняла у другому читанні скандальний мовний закон Колесніченка-Ківалова, який розширює права російської мови в Україні. Того ж дня у Києві під стінами Українського дому почалася акція протесту. Наступного дня її підтримали у обласних центрах України. У тому числі й у Полтаві.

Доки у Києві Володимир Литвин та Микола Томенко подавали у відставку, а Віктор Янукович скасовував свою прес-конференцію, у Полтаві під стінами обласної державної адміністрації зібралися близько сотні мітингувальників. Представляли вони різні опозиційні сили. У натовпі мітингувальників найбільше було прапорів партії «Удар» Віталія Кличка та «Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олега Тягнибока. Стояли також агітаційні палатки і «Фронту змін» та «Батьківщини».

Організатори акції протесту провели короткий мітинг, у якому взяли участь депутати обласної ради від опозиції, голови обласних осередків опозиційних політичних партій та громадських об’єднань. Закликали вони до того, щоб ще більша кількість людей приєднувалася до акції протесту під стінами ОДА. А ті, хто має можливість, поїхали до Києва, щоб підтримати там тих, хто відстоює права єдиної державної мови — української.

Щоб учасників акції почули у стінах обласної адміністрації, вони хором скандували: «Не поводьтеся по-свинськи — наша мова українська!» Після чого додавали вже традиційне і добре відоме: «Зека — геть!». Іншу інформацію мітингувальники доносили за допомогою плакатів. На яких, зокрема, було написано: «Геть московських холуїв та сраколизів!», «Поділ мови — поділ країни!», «Партія Регіонів — вороги України!».

Наприкінці мітингу організатори оголосили, що і 5-го, і 6-го липня у Полтаві під стінами ОДА буде продовжуватися акція протесту, яка з кожним днем повинна ставати усе численнішою.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 липня 2012, 16:31 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації