Вхід | Реєстрація

«Чекали 2 тижні, заждіть ще до кінця місяця»

«Чекали 2 тижні, заждіть ще до кінця місяця»

Це єдине, що залишається наразі робити працівникам «Полтавської птахофабрики». Саме стільки вони чекають реакції керівництва підприємства на вимогу підвищити заробітну плату. Адже мінімалку за 48 годин на тиждень люди вважають несправедливою.

Галина Стешенко працює на Полтавській птахофабриці вже 35 років. Робочий час на підприємстві, розповідає жінка, – 8 годин 6 днів на тиждень, іноді доводиться виходити навіть під час відпуски, заробітна платня ж, стверджує, – мінімальна. Тож цього дня разом із іншими працівниками підприємства вона вийшла на мітинг, до керівництва фабрики у людей – єдине прохання – щоб зарплата відповідала обсягам роботи.

Галина Стешенко, працює на ПАТ «Полтавська птахофабрика»:

— Підняти розцінки, щоб була заробітна плата, більше ніякої. І відпустка щоб була нормальна, і все щоб було нормально.

Це вже не перший мітинг працівників Птахофабрики, минулого разу – 22 червня цього року, – продовжує пані Галина, зібрання закінчилося обіцянкою директора підприємства розглянути питання щодо підвищення платні впродовж 10 днів. Минуло вже 2 тижні, втім ніяких зрушень так і не відбулося, – скаржаться люди.

Галина Стешенко, працює на ПАТ «Полтавська птахофабрика»:

— Ні, такого нема, тільки обіцянки: «Дівчата, ось буде усе, ось буде заробітна плата». Де?

Володимир Герман, працює на ПАТ «Полтавська птахофабрика»:

— Обіцянки ці. На інших підприємствах виплачують людям, а тут нічого не піднімають, і це вже багато років вони тільки обіцянками.

Директор «Полтавської птахофабрики» Сергій Плахотя низький рівень заробітної плати на підприємстві пояснює досить важкою ситуацією із птахівництвом в Україні взагалі.

Сергій Плахотя, директор ПАТ «Полтавська птахофабрика»:
— Ринок яйця перенасичений – у зв'язку із цим. Вартість комбікормів росте, електроенергії росте, тому фінансові можливості дуже важко знайти.

Крім того, питання підняття платні робітникам, продовжує керівник, – справа не одного дня. Пояснює: на підприємстві працює 460 чоловік. Наразі керівники підрозділів готують матеріали, на основі яких буде розглядатися питання про збільшення зарплатні. А відбудеться це, запевняє директор, вже у липні.

Сергій Плахотя, директор ПАТ «Полтавська птахофабрика»:

— Питання розглядається, готується пропозиція і протягом цього місяця будуть розглянуті розцінки і буде розглянуте питання підвищення заробітної плати.

Чи відбудеться це насправді, чи так і залишаться слова керівника черговою обіцянкою – покаже час, тож людям залишається сподіватися та чекати до кінця місяця. Ми у свою чергу триматимемо глядачів у курсі перебігу подій.


Автор: Альона В'язнікова, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 липня 2012, 09:40 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації