Вхід | Реєстрація

Довго запрягали та швидко повезли

Довго запрягали та швидко повезли

Днями у Чорбівці, у одному із віддалених сіл Кобеляччини відзначили своє місцеве свято.

Вже за традицією святкування розпочалося із проведення футбольного турніру. У минулому році, завдяки старанням місцевого ентузіаста гри мільйонів Віктора Труша, у Чорбівку завітали одразу кілька спортивних команд, у тому числі і кобеляцький «Будекспрес», який і переміг у турнірі. Зараз же представництво змагань було значно скромнішим, обійшлися місцевими силами, без гостей. Можливо через те, що Віктор Олексійович в силу різних об’єктивних причин, відійшов від чорбівських футбольних справ. Хоча сільський голова Любов Васюта, віддаючи належне організаторським здібностям Труша, вважає, що на хід і організацію змагань перш за все вплинули погодні умови. «У восім ранку на градуснику вже плюс 35 показувало, — говорить Любов Іванівна. — Не те що футболісти, а навіть глядачі такої спеки не витримували».

Тому, зважаючи на погоду, вирішили зіграти лише один товариський матч. На поле вийшли виключно місцеві футболісти. За одну команду грали ті, кому за сорок років і зовсім юні хлопчаки. Інша була складена із молоді віком від 17 і до 25 років.

Після закінчення футбольної гри, розпочалися інші спортивні змагання. Їх учасники — чорбівська молодь, теж більше дбали про те, якби заховатись від спеки, аніж про встановлення якихось рекордів. Найлегше було шахістам і шашкістам — кепку на голову одяг, щоб мізки не закипіли, і думай собі. У шаховому турнірі перемогу здобув Григорій Мокрий, у шашковому — Ігор Соломко. Серед картярів найуважнішими і найзігранішими виявилися Владислав Стадник та Станіслав Кіндер. А ось у тенісному турнірі тріумфував Вадим Халява. У підтягуванні на турніку переміг Роман Телятник, на руку всіх поборов Іван Бещаренко, а серед гирьовиків найсильнішим виявився Сергій Ярошенко. Всі переможці та призери спортивних змагань отримали грамоти і подарунки. На цьому фізкультурна частина свята завершилась.

Якщо у спорті головними дійовими особами та глядачами були молоді люди, то далі естафету святкових заходів продовжили чорбівські ветерани. До них в гостину із привітаннями прибули колеги з райцентру. Представницьку делегацію із кількох десятків чоловік очолювали голова районної ветеранської організації Григорій Кіян та голова громадського об’єднання «Діти війни» Віра Ситник. Вони привітали чорбівчан із їх святом. А потім перед присутніми виступав міський хор ветеранів. Концерт відбувався у приміщенні. Про наявність у ньому кондиціонера смішно й говорити. Але, не дивлячись на засуху, кобеляцькі ветерани продемонстрували справжні дива професійності та витривалості. Більше години вони відспівали, не знаючи втоми.

Далі звечоріло, спека спала і в центр Чорбівки почали сходитися і старі, і молоді. Святкова дискотека підняла на ноги і примусила пуститись у танок усіх. «До другої години ночі танцювали, — посміхається сільський голова. — Місця всім не вистачало, то й на дорозі витанцьовували».

Любов Васюта попрохала через газету подякувати спонсорам Дня села. Це, передусім, агрофірма «Добробут», а також місцеві підприємці Тамара Дейнека, Дмитро Сенчаков та головний лісничий районного лісництва Йосип Хома.

До речі, лише Днем села літній відпочинок чорбівчан не обмежується. Завдяки підтримці української діаспори у США 18-го липня в село завітають дитячі атракціони, а 20-го відбудеться концерт джазового ансамблю.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Валентина / 22 липня 2012, 08:44
у підтягуванні на турніку переміг не Роман Телятник ( такий взагалі не проживає у Чорбівці), а Руслан Тетянич ( житель с. Червоне ). А на руку всіх поборов Іван Бондаренко ( а не Бещаренко).Автору статті потрібно подумати про придбання слухового апарату. Якщо газета дбає про свій авторитет та рейтинг, то у наступному номері має б з'явитися уточнення.( До речі, хлопці дуже образилися через такі перекручення)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації