Вхід | Реєстрація

Незабаром пенсіонери та інваліди зможуть безкоштовно вивчати комп’ютер

Незабаром пенсіонери та інваліди зможуть безкоштовно вивчати комп’ютер

У Кобеляцькому територіальному центрі з соціального обслуговування займаються пілатесом, проводять зустрічі поетів та вивчають англійську мову. Незабаром розпочнуться заняття з вивчення комп’ютера.

У відділенні соціально-побутової адаптації Кобеляцького терцентру кожен пенсіонер або інвалід може знайти заняття за інтересом. Більше двох років тут функціонує поетичний гурток. Один раз на місяць поети різного віку збираються та читають свої вірші. Серед відвідувачів є навіть ті, хто не володіє пером, але обожнює слухати поетичні твори. Зібрання проходять у дружній обстановці за чашкою гарячого чаю з печивом.

Також у відділенні працює «Університет третього віку» в якому вивчають англійську мову. Заняття розпочалися з жовтня минулого року. Один раз на тиждень вчителі Кобеляцької загальноосвітньої школи №2 навчають відвідувачів Центру азам іноземної мови. До речі, студентів набрали лише одну групу. Тому з вересня працівники терцентру оголошують про додатковий набір. Хоча зараз в «університеті» канікули, та декілька пенсіонерів все рівно продовжують відвідувати відділення і займаються англійською самостійно. З їхніх слів, аби за період відпустки не забулось раніше вивчене.
Близько року у відділенні двічі на тиждень проходять заняття з пілатесу з елементами йоги. Ці заняття корисні тим, що їх можуть виконувати люди будь-якого віку та з різним рівнем фізичної підготовки.  Зі слів завідуючої відділенням Олени Сіроштан, пілатес не тільки зміцнює м’язи, а й вчить керувати своїм тілом, відчувати його та жити і рухатися в гармонії з самим собою. Завдяки спеціально розробленим вправам покращується постава, координація, збільшується гнучкість та рухливість суглобів. До речі, найстаршій відвідувачці занять 65 років. Пенсіонерам наскільки подобається пілатес, що вони прохають інструктора проводити заняття частіше, хоча б тричі на тиждень.

Також у відділенні соціально-побутової адаптації нам повідомили, що розпочався набір бажаючих з вивчення комп’ютерної абетки на безкоштовній основі.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації