Вхід | Реєстрація

6 підприємств з Полтавщини вийшли на загальнодержавний рівень конкурсу «100 кращих товарів України»

6 підприємств з Полтавщини вийшли на загальнодержавний рівень конкурсу «100 кращих товарів України»

Завершився регіональний етап Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» у 2012 році. Цьогоріч у ньому взяли участь 16 підприємств нашої області, які представили на суд компетентного журі 18 видів продукції та послуг.

Очолила регіональну конкурсну комісію заступник голови Полтавської облдержадміністрації Олена Адамович.

Найбільше виявилося бажаючих позмагатися в номінації «Продовольчі товари»: до змагання з якості долучилися 10 підприємств харчової галузі. В їх числі багаторазовий переможець цього найпрестижнішого конкурсу АТ «Пирятинський сирзавод». Та якщо торік це підприємство потрапило до сотні кращих в Украні з сиром твердим «Голландський брусковий» 45% жиру, то нині воно змагається з новим видом сиру твердого «Левове серце», родзинкою якого є смак та аромат пряжених вершків.

Минулорічний лауреат конкурсу ТОВ «Укрпродснекгруп» з Диканського району, цього разу представило на конкурс насіння соняшника обсмажене, яке надходить у продаж під торговельними марками «Вкусняшки от Сашки» та «Народна марка».

Обом конкурсантам вдалося вибороти перемогу у регіональному етапі конкурсу та вийти на загальнодержавний рівень.

Честь Полтавщини на загальнодержавному рівні конкурсу відстоюватиме й інший лауреат минулорічного змагання з якості - приватне підприємство «Виробничо-комерційна фірма «Суворов» з Кременчука. Воно здобуло перемогу в регіональному етапі конкурсу з східними солодощами типу м’яких цукерок.

Доповнило когорту цьогорічних регіональних переможців і ще одне підприємство з цього наддніпрянського міста, це - ТОВ «Салекс Абсолют», яке представило на суд компетентних експертів відразу 3 види продукції: цукерки «Пташине молоко Салекс», східні ласощі щербет «Арахісовий» та печиво здобне «Абрикоска».

Слід відзначити, що цього року на Полтавщині найзапекліша боротьба точилася саме між виробниками солодощів. За право потрапити на загальнодержавний рівень змагалося відразу 6 видів різноманітних ласощів. Серед них, крім вище згаданих, виріб кондитерський борошняний листковий, глазурований кондитерською глазур’ю «Джага-джага» приватного підприємства «Виробничо-торгова компанія «Лукас» (м.Кременчук) та мармелад виробництва ПрАТ «Кобеляцький завод продовольчих товарів «МРІЯ».

Серед цьогорічних конкурсантів також відразу два виробники олії ТОВ «Амарант» з Полтави та ПрАТ «Полтавський олійноекстракційний завод – Кернел Груп», продукція якого відома споживачам під торгівельною маркою «Щедрий дар».

Крім того, участь у конкурсі взяли приватне підприємство «Лукулл» (Пирятинський район) з ковбасою «Фірмова з телятиною» вареною вищого гатунку та приватне підприємство «Амарант-Агро» (Лохвицький район) з яйцями курячими харчовими.

В номінації «Промислові товари для населення» цього разу три учасники: ПАТ «Склоприлад» (Лохвицький район) з сувеніром «Термометр для сауни», ТОВ «ВЕЛС» (м. Миргород) з костюмом чоловічим моделі Р06/1,В06 та ПАТ «Кременчуцький колісний завод» з причепом вантажним до легкового автомобіля КрКЗ-100.

В номінації «Товари виробничо-технічного призначення» спробу потрапити до «сотні кращих» в Україні зробили два учасники: ПАТ «Полтавський турбомеханічний завод» з установкою компресорною гвинтовою стаціонарною ВВУ-5/7 та Науково-виробниче підприємство «Фероліт» (м.Комсомольськ) з молольними тілами з відбіленого чавуну. На жаль, тільки перший з них продовжить боротьбу на загальнодержавному рівні.

В номінації «Роботи або послуги, які виконуються або надаються у побутовій та виробничій сферах» вступити у боротьбу цього року не побоялося лише державне підприємство «Український науково-дослідний інститут вагонобудування» (м. Кременчук), яке проводить дослідження та експериментальні розробки в галузі природничих та технічних наук. Компетентне журі визнало його гідним відстоювати честь Полтавщини перед експертами з інших областей України.

Бажаючих випробувати себе у найбільш оригінальній та немасовій номінації «Вироби народних художніх промислів» не знайшлося.

Таким чином з 16 підприємств-конкурсантів нашого краю до останнього етапу найпрестижнішого змагання з якості дійшли лише 6 найдостойніших.

Відтепер переможці регіонального конкурсу змагатимуться за почесне право потрапити до «сотні кращих в Україні» у столиці. Тож хочеться побажати їм успіху у цій нелегкій боротьбі.


Автор: Жанна Кущенко, ДП «Полтавастандартметрологія»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 липня 2012, 12:50 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації