Вхід | Реєстрація

«Река представітєльний, а Томенко скромний!»

«Река представітєльний, а Томенко скромний!»

21-го серпня до Нових Санжар приїздить заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко. Він півгодини спілкується із новосанжарцями і представляє їм єдиного кандидата від опозиції по 149-му виборчому округу — селищного голову Андрія Реку.

До приїзду Миколи Томенка на площі біля управління праці збирається близько сотні новосанжарців. Навпроти стоїть білий мікроавтобус із написом «ВО «Батьківщина». Представники опозиційної партії підключають мікрофон та колонки. Близько 17:15 на площі з’являються Микола Томенко, депутат обласної ради від «Фронту змін» Валерій Головко та селищний голова Нових Санжар Андрій Река. Доки вони йдуть до мікрофона, люди упівголоса обговорюють їх зовнішній вигляд. Микола Томенко одягнутий у звичайні джинси та сорочку бузкового кольору, Валерій Головко — у вишиванці, Андрій Река — у строгому чорному костюмі із краваткою.

— Река представітєльний, а Томенко якийсь скромний, — ділиться своїми думками із сусідкою жіночка років п’ятдесяти.

Микола Томенко першим підходить до мікрофона і звертається до новосанжарців. Говорить неголосно, але люди слухають уважно, намагаючись не пропустити жодного слова.

— У нас вихід один — отримати більшість у парламенті, — говорить один з лідерів «Батьківщини», — тільки тоді ми зможемо відмінити статті, за якими сидять у в’язниці Тимошенко та Луценко. Наступним кроком буде прийняття законопроекту про імпічмент президенту і, власне, сама процедура імпічменту. У цьому нас поки що підтримує тільки «Свобода». Ні Королевська, ні Кличко під цим підписуватися не захотіли. Ну з Королевською зрозуміло — вона фінансується Партією регіонів, точніше Ринатом Ахметовим. А Віталій Кличко зараз просто не готовий ставати у відкриту конфронтацію до Президента.
Далі Микола Томенко говорить про те, що ще зробить опозиція, коли прийде до парламенту. А саме — заборонить продаж землі, припинить закриття закладів освіти та медицини, відмінить пенсійну реформу та перегляне податковий кодекс.

Говорячи про вибори, Микола Томенко прохає новосанжарців не продаватися за гречку і не боятися тиску з боку влади.

— Оті камери, які поставлять на дільницях, не можуть зафіксувати, хто і як буде голосувати, — запевнив Томенко, — вони лише знімають вхід і вихід із дільниці. Все. А розраховані оті чутки виключно на те, що якась літня людина злякається і повірить, що десь хтось побачить — де вона ставить позначку в бюлетені.
Після цього Микола Томенко передає мікрофон Андрію Реці.

— Я не буду представлятися — мене тут і так всі знають. Я з 10-го числа пішов у відпустку і вже об’їхав 100 сіл нашого виборчого округу, — повідомляє новосанжарський мер, — і за час поїздок не побачив людей, яких би можна було обдурити порожніми обіцянками. І тут я таких не бачу.

Після виступів Микола Томенко відповідає на усні та письмові запитання новосанжарців. Зокрема, говорить, що, на його думку, кількість депутатів Верховної Ради потрібно було б скоротити до 300, що голосування у парламенті повинно бути особистим, а обласні та районні адміністрації повинні бути ліквідовані як непотрібні органи влади, які лише дублюють функції місцевого самоврядування.
Наостанок Микола Томенко говорить:

— Ви ж знаєте, що Янукович не буде другий раз Президентом України? Я сподіваюся, що не буде!

— А може тебе не буде! — раптом вискакує із натовпу жіночка середніх років, — чому ти так говориш?! Яке ти право маєш так говорити!!!

— Іди звідсіля, шпіонка! — радять жінці прихильники опозиційної партії.

— Ви тут усі зазомбовані бандітами! Вам треба розкодіруватись! — заявляє жінка і зникає у натовпі.

Наостанок Микола Томенко прямує до палатки «Батьківщини», де приймає кількох новосанжарців із особистими зверненнями. У деяких бере документи та обіцяє допомогти.

Доки він розмовляє з чоловіком років сорока, біля палатки обмінюються думками жіночки:

— Ти мене чуєш, чи ні?

— Ой, я на Томенка дивлюся і більш нічого не чую і не бачу!

— А ти чого стоїш — у тебе проблеми якісь?

— Та нє — у мене все харашо. Мені якби пенсію добавили і більш нічого не треба…


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2012, 11:40 | Нові Cанжари | Політика
1. Микола / 6 грудня 2015, 12:11
Дивно, зараз як розійшлися погляди цих політиків. Томенко пішов з Порошенко, а Река з Яценюком. Вони пішли від Юлі і хоча в коаліції,але любові в друг до друга не має.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації