Вхід | Реєстрація

Анатолій Шкарбан: «Негативний досвід — це теж досвід»

Депутат Полтавської обласної ради Анатолій Шкарбан розповів редакції про причини, через які він відмовився балотуватися до Верховної Ради України.

Анатолій Шкарбан був першим, хто публічно заявив про свою готовність взяти участь у виборчих перегонах до українського парламенту. Доки інші потенційні претенденти на заповітний мандат приховували свої істинні наміри, законними і напівзаконними методами «піарячись» у сумнівних телевізійних шоу та новинних сюжетах підконтрольних владі ЗМІ, Анатолій Миколайович зважився відкрито заявити: «Я йтиму на вибори у Верховну Раду».

Тим більшою несподіванкою стала інформація про те, що Анатолій Шкарбан не зареєструвався кандидатом у депутати Верховної Ради України по мажоритарному округу, до якого входить Кобеляцький район. Хоча шанси виграти перегони і стати нардепом у нього були.

Днями ми зустрілися з Анатолієм Миколайовичем, і він розповів про причини, котрі спонукали його відмовитись від участі у виборчих змаганнях у якості їх безпосереднього учасника. Анатолій Шкарбан сказав: «Розпочну з того, чому ж я все ж таки мав намір балотуватися до парламенту. По-перше, тому що вже маю чималий досвід депутатської діяльності. Чотири рази бути обраним і працювати в обласній раді — це щось та значить. Мав вже й власноручно підготовлену і написану програму депутатської діяльності, знаю і розумію, які законодавчі акти життєво необхідні для нормального функціонування держави. Знаю і розумію й те, чого робити в жодному разі не можна. Передусім — це продаж української землі. Якби мене вибрали, то завжди голосував би проти цього. Друга причина — це підтримка людей, земляків. Вони говорили: «Настав час йти до парламенту. У Верховній Раді вже давно не було свого, земляка, кобелячанина». І гарантували свою підтримку на виборах і сприяння у роботі. Безумовно, можна згадувати ще багато причин, але ці дві названі є головними. Та цього разу не судилося.

За словами Анатолія Шкарбана, рішення не реєструватись кандидатом у депутати Верховної Ради України він прийняв на сімейній нараді вже в останній момент, перебуваючи у Києві. Причина одна. І вона банальна і стара, як світ. Це — відсутність грошей. За його підрахунками, участь у виборчих перегонах коштувала б його сімейному бюджету по меншій мірі 150 тисяч гривень. У цю суму входить вартість реєстрації у ЦВК, чисельні переїзди і мінімальна кількість агітаційних матеріалів, включаючи виступи у ЗМІ. «Про якусь гречку для виборців я вже й не говорю — пожартував Анатолій Шкарбан. — То — мільйони. Але й без цього участь у виборчих перегонах на сьогодні є привілеєм багатих людей».
Таких коштів у його сім’ї немає. Немає й перевірених спонсорів, з котрими хотілось би мати справу. «А продавати душу і совість будь-кому аби лише дали грошей — не у моїх правилах», — констатував Анатолій Миколайович. І резюмував: «Але я не розчарувався і не зневірився. Негативний досвід — це теж досвід».

Анатолій Шкарбан наголосив, що відмова від участі у парламентській компанії аж ніяк не означає припинення громадської роботи. Він, як і раніше, залишається депутатом Полтавської обласної ради. І намагатиметься й надалі працювати на благо кобеляцької громади.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2012, 12:37 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації