Вхід | Реєстрація

Святкова зустріч на площі Перемоги

Днями у Кобеляках відбулась зустріч мешканців району з кандидатами у депутати Верховної Ради України від опозиції.

Початок зібрання був призначений на 16-ту годину. До цього часу на площі Перемоги зібрались кількасот чоловік. В основному це були жителі райцентру. Але вистачало і людей, котрі приїхали з інших населених пунктів — Бутенок, Біликів, Світлогірського, Шенгурів, Солошиного. У різні моменти кількість учасників коливалась від 200 до 300 чоловік.

Того дня на зустріч з кобеляцькою громадою приїхали віце-спікер ще діючої Верховної Ради Микола Томенко, добре знайомий мешканцям Кобеляччини народний депутат Вадим Петренко і новосанжарський селищний голова Андрій Река. Усі вони балотуються до українського парламенту від об’єднаної опозиції. Андрій Река є кандидатом-мажоритарником по виборчому округу № 149. І саме він, згідно кількох соціологічних опитувань, є лідером виборчих перегонів у цьому окрузі.

Спочатку перед присутніми виступив Микола Томенко. Досвідчений політик миттєво заволодів увагою аудиторії, зумів налаштувати її на дружелюбний лад. Хоча далеко не всі із присутніх були прихильниками об’єднаної опозиції. Але й вони уважно слухали промову Миколи Володимировича, задавали йому багато запитань.

Микола Томенко, як і його колега Вадим Петренко, та, поки що кандидат у парламентарії, Андрій Река говорили про можливі фальсифікації на майбутніх виборах, економічну ситуацію у країні, невиконані соціальні обіцянки сьогоднішньої влади, незалежність та вирішення проблеми із «тушками».

 

Визволення Тимошенко та імпічмент Януковича

Микола Томенко відразу ж висловив упевненість у перемозі нинішньої опозиції на жовтневих виборах. Завадити їй, на його думку, може лише фальсифікація результатів народного волевиявлення. Але попередив, що цього разу фальсифікаторам будуть непереливки. Адже згідно із діючим законодавством, виборчі бюлетені зберігатимуться кілька років. А винні у спотворенні народного волевиявлення нестимуть кримінальну відповідальність — аж до семи років позбавлення волі.
Миколи Володимирович висловив свою точку зору і щодо так званих самовисуванців та псевдо-опозиціонерів. Він сказав: «Ви знаєте, я більше розумію кандидатів від Партії Регіонів, як не парадоксально це звучить, аніж людей, котрі йдуть на вибори як самовисуванці. Для останніх є своєрідний тест. Ми їм пропонуємо: «Перші рішення новообраного парламенту повинні бути такими: звільнити Тимошенко, Луценка та інших політв’язнів, потім — голосуємо за оголошення імпічменту діючому Президенту». І запитуємо: «Ви готові разом з нами, із опозиційними силами, за це голосувати?». В основному самовисуванці мовчать. Ото ціна їх незалежності та самостійності. Якщо ви знаєте інших, називайте їх прізвища, ми будемо з ними співпрацювати».

Окремо Микола Томенко зупинився на характеристиці Андрія Реки, новосанжарського селищного голови, який балотується до Верховної Ради по виборчому округу № 149.

Микола Володимирович підкреслив: «Ваш кандидат, ваш обранець повинен бути дійсно своїм. Ви повинні знати його, бачити його на вулицях, вітатися із ним за руку. Андрій Олександрович є саме такою людиною. Це — по-перше. По-друге, на його користь свідчить ідеальний порядок у Нових Санжарах. Навіть в умовах загальної кризи, цей керівник зумів перетворити довірений йому населений пункт у селище зразкового благоустрою. Отже, саме йому потрібно довірити законодавчі важелі, щоб уся Україна перетворилась в державу зразкового благоустрою».

 

Молоко не повинно бути дешевшим за каламутну воду

Після цього Микола Томенко передав слово для виступу Андрію Реці, якого зустріли дружніми оплесками. Андрій Река повідомив, що сьогодні відбувається його 103 зустріч із виборцями. Чотири із них він провів із Миколою Томенком. І вважає їх святковими, адже не кожного дня доводиться виступати разом з таким відомим і яскравим політиком. Томенко відреагував: «А я б назвав усі зустрічі з людьми святковими. Саме через те, що це зустріч із народом».

Андрій Река продовжив: «Виборці задають багато запитань. Але і в Машівці, і в Карлівці, і в Кобеляках, і в Козельщині, і в Нових Санжарах у людей є спільні проблеми, які їх хвилюють найбільше. Це — антинародна пенсійна реформа, яка не дає можливості дожити до виходу на заслужений відпочинок. Це — скасовані нинішньою владою пільги дітям війни, афганцям і чорнобильцям. Це — низька плата за паї. А про молоко скільки питають! Що ж це за держава, за Уряд, який призвів до того, що за молоко платять менше, аніж за каламутну воду». Останню фразу присутні зустріли ледве не овацією.

Не забув Андрій Река і про проблему безробіття, особливо серед молоді. Він нагадав: «Приходить молода людина влаштовуватись на роботу. А її не беруть через відсутність стажу. А який може бути стаж після інституту? Треба терміново прийняти закон про перше робоче місце. Він повинен на державному рівні заохочувати роботодавця прийняти молодого працівника. Як? Підприємець платитиме лише половину зарплати, іншу частину заплатить держава. Так можна вирішити і проблему низьких закупівельних цін на молоко — законом і дотацією з боку держави».

Реці і Томенку задали пряме запитання: «А чи не стане Андрій Олександрович після виборів «тушкою»? Чи не перебіжить у табір влади?» Томенко відповів: «Я впевнений, що цього не буде. По-перше, сподіваюсь на совість цієї людини. По-друге, за нього відповідає політична сила, яка його рекомендувала. Це — «Фронт Змін». І по-третє, впевнений, що запрацює закон про імперативний мандат. Ми його доопрацюємо, і відкликати депутата зможе не лише політична сила, а й самі виборці».

Після виступів кандидати до парламенту відповіли на десятки запитань. Андрій Река, вже прощаючись, сказав: «Можливо, це знак чи символ. Святкова зустріч на площі Перемоги… Перемога буде за нами».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 серпня 2012, 17:37 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації