Вхід | Реєстрація

«Отака тобі незалежність…»

«Отака тобі незалежність…»

Минулого четверга у Кобеляцькому Центрі культури та дозвілля святкували два свята одночасно: День Державного Прапора та День Незалежності.

23 серпня в Центрі культури та дозвілля зібрався повен зал глядачів. Рівно о 10.00, тільки-но представники районної влади зайняли свої місця в залі, під Державний Гімн розпочалися урочистості з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності. І всі присутні на кілька хвилин піднялися зі своїх місць. Під мелодію «Козацького маршу» на сцену винесли Державний прапор. Після чого вшанували пам’ять Тараса Шевченка.

Далі до слова запросили представників влади. Першим виступив голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич.

— Нам випало велике щастя жити у незалежній державі, — каже голова РДА. — Якщо провести невеликий екскурс в історію, то можна побачити, скільки лиха та поневірянь довелося пройти нашим предкам, які боролися за волю та самостійність. І основним завданням та обов’язком сучасників є розбудова незалежної держави.

Протягом свого виступу голова РДА підсумував роботу районної влади за рік. Зокрема, наголосив на досягненнях у промисловості, медицині та освіті.

Насамкінець Анатолій Олексійович побажав усім присутнім у залі міцного здоров’я та благополуччя в їхніх сім’ях.

Далі слово взяв Олексій Лелюк, якого також запросили на сцену для виступу.

— 21 год — это еще совсем молодой человек, у которого впереди колоссальная дорога для роста и развития, — каже він. — Я бы хотел, чтобы люди верили в то, что все в нашей стране и у нас с вами будет отлично. Я хочу вам пожелать успеха и всего доброго и хорошего.

Останнім до мікрофона підійшов голова районної ради Юрій Тагадюк.

— День Незалежності — це свято свободи і мрій, надії та вибору. Наш народ виборював свободу довгими роками. Він пам’ятає і радість перемог, і гіркоту поразок. І сьогодні, будучи вже в незалежній державі, я переконаний, що тільки спільними зусиллями ми зробимо ще багато корисних і хороших справ для нашого району та для всієї України в цілому.

Після виступів представників влади перейшли до нагородження жителів нашого району, які досягли значних успіхів у своїй діяльності. А таких виявилося чимало. Їх запрошували на сцену та вітали грамотами й квітами. А глядачі, у свою чергу, дарували їм свої оплески.

На такій оптимістичній ноті офіційну частину завершили під Державний Гімн. Усі присутні знову на декілька хвилин піднялися зі своїх місць. Після чого урочистості продовжились святковим концертом.
Вже по його завершенню дві жіночки, років п’ятдесяти, виходячи з Центру культури та дозвілля обмінювались враженнями.

— Якесь надумане це свято. Усі на сцені посміхаються, а в очах байдужість. Про яку незалежність ми говоримо? Незалежність від чого? — питає одна з жінок.

— Та да. Щоб не казали про радянські часи, та я рада хоча б одному: я світ побачила тоді. Поїздила по всьому Радянському Союзу. У Москву за покупками гасала на раз-два. А зараз? Грошей не вистачає навіть до Одеси доїхати.

— Правда, — відповідає їй подруга, — мої однокласники вчилися не тільки у Києві, а й за кордоном. І поступали на навчання не за те, скільки в тебе грошей, а за знання, які були у голові. А зараз, ти знаєш когось, хто б поїхав учитися з Кобеляк до Москви? Я — ні. Отака тобі незалежність… А ми святкуємо. Лише зайвий привід випити…

Дійсно, кожен святкує Незалежність по-своєму. Хтось говорить красиві слова зі сцени, дехто — з сумом констатує недоліки цієї системи, порівнюючи її з минулими роками, а хто радіє зайвому вихідному та приводу зібратись з друзями і випити по сто грам.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 серпня 2012, 13:21 | Кобеляки | Культура та освіта


1. фронтовик / 3 вересня 2012, 14:55
Якби не песимізм та іронія на закінчення статті всьо було б нормально. Запроданці москальські принижують нашу Незалежність. В крові журналіста тече мало української крові. Одарко,якщо не любиш Україну- займись іншою справою!
2. New York / 3 вересня 2012, 18:36
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
1. фронтовик пише:
«Запроданці москальські принижують нашу Незалежність. В крові журналіста тече мало української крові. Одарко,якщо не любиш Україну- займись іншою справою!»

Шо ти пиздиш, нещасний! Із усієї статті цікавий якраз тільки кінець. Бо то — в лоб, правдиво, реально, і так, ти правий, іронічно. Все інше — урочисте гімно, яке й нахуй нікому не нужне. Туди ходять тільки декілька передбачуваних аудиторій: друззя та родичі виступаючих, мудили, а також цілі загони із РДА, ОДА і єже с німі.
3. Танька / 3 вересня 2012, 19:08
1. фронтовик пише:
«В крові журналіста тече мало української крові»

Значить депортіровать її треба з України! Панаєхалі тут всякі запроданці москальські =)
4. Любов / 3 вересня 2012, 19:58
Даша! Цей репортаж - великий прогрес! Молодець!
5. Микола Гузченкo / 3 вересня 2012, 20:19
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Ггг... Цікаво, яким хуєм пам’ять Шевченка, який і народився і помер на початку березня, до Дня незалежності. Це ж додумались...
6. New York / 3 вересня 2012, 21:35
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
5. Микола Гузченкo пише:
«Цікаво, яким хуєм пам’ять Шевченка, який і народився і помер на початку березня, до Дня незалежності.»

Как зачєм? Говорім Шевченко, подразумєваєм Украіна. Говорім Украіна, подразумєваєм Шевченко. Класика совкового мудозвонства.

Оффтоп. Дивлюся я на отих гламурних мужичків у білих та рожевих рубашечках, та й думаю: а чи слухали вони останню п’єсу Подерв’янського "Блєск і ніщета підарасів"? Там людожер Микита розумні речі розказує.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації