Вхід | Реєстрація

У Кременчуцькому колегіумі №25 урочисто відкрили міліцейський клас

У Кременчуцькому колегіумі №25 урочисто відкрили міліцейський клас

3-го вересня на стадіоні колегіуму №25 пройшли урочистості з нагоди відкриття міліцейського класу. 13 юнаків та дівчат після його закінчення зможуть продовжити навчання у вищих навчальних закладах системи МВС.

Привітати майбутніх правоохоронців та педагогічний колектив колегіуму прийшли голова Автозаводської районної ради Володимир Коваленко, представники Кременчуцького міського управління і Автозаводського районного відділу міліції, військової частини 3059, батьки учнів.

Володимир Коваленко в своєму привітанні відзначив, що в Автозаводському районі працює програма профілактики правопорушень і саме в рамках цієї програми було прийнято рішення про створення профільного міліцейського класу по підготовці кадрів для правоохоронних органів. За його словами, досягнуто домовленість з керівництвом Дніпропетровського національного університету МВС про пільговий прийом і безоплатне навчання в ньому випускників кременчуцького міліцейського класу. Вже через 5 років, при умові успішного навчання, теперішні учні класу можуть повернутися до Кременчука, де на них очікують, для роботи правоохоронцями. Відповідна домовленість з цього приводу досягнута і з Кременчуцьким міським управлінням міліції. Голова Автозаводської райради щиро подякував педагогічному колективу колегіуму №25, який взяв на себе відповідальність за навчання майбутніх правоохоронців.

Директор колегіуму №25 Тетяна Москалик назвала прізвища всіх 13 учнів, які перейшли до міліцейського класу із різних шкіл та ліцеїв міста та району, з метою здобуття профільної правової освіти, орієнтованої на вступ до навчальних закладів системи Міністерства внутрішніх справ. Окрім випускників 9-х класів колегіуму до цього класу перевелися учні з ліцеїв №4 та №11, школи №1 та №21, і, навіть, дівчинка зі школи села Погреби. Класним керівником групи М-13 призначена старший вчитель з фізичної культури, призер обласного конкурсу «Вчитель року» Михайлова Тетяна Миколаївна.

На урочистостях один із учнів міліцейського класу – Артур Мазур – зачитав Кодекс честі майбутніх правоохоронців, присутні подивилися показовий виступ курсантів Малої міліцейської академії, яка вже майже десятиріччя працює при колегіумі №25, а наприкінці урочистостей голова Автозаводської районної ради Володимир Коваленко безоплатно вручив 10 юнакам та 3 дівчатам, зарахованим для навчання в міліцейському класі, комплект камуфляжної міліцейської форми та значки.

Навчання в міліцейському класі повністю безкоштовне. Загальноосвітні предмети навчання для учнів будуть доповнені правовими та спеціальними дисциплінами. Це вогнева підготовка із стрільбою з різних видів зброї, посилена фізична підготовка з елементами рукопашного бою, вивчення засобів спецзв’язку тощо. Для спеціальної підготовки буде широко використовуватися матеріально-технічна база Автозаводського райвідділу міліції та військової частини 3059.

Нагадаємо, що створення міліцейського класу було ініційовано наприкінці минулого року головою Автозаводської районної ради Володимиром Коваленко та підтримане міським управлінням освіти і директором колегіуму №25 Тетяною Москалик, а також Кременчуцьким міським управлінням міліції. Засідання районної комісії з питань координації роботи щодо профілактики правопорушень, на якому обговорили проект створення міліцейського класу, відбулося у приміщенні колегіуму 30 листопада 2011 року. Тоді засідання завершилося урочистим підписанням Положення про профільний міліцейський клас на базі колегіуму №25 його директором Тетяною Москалик, тодішнім начальником Кременчуцького міського управління міліції Сергієм Зюбаненко, та головою Автозаводської райради Володимиром Коваленко. Не пройшло і року, як цей клас із проекту перетворився на реальність.


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 вересня 2012, 17:39 | Кременчук | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації