Вхід | Реєстрація

Нові шкільні автобуси виходять з ладу

Минулого понеділка відбулась чергова апаратна нарада при голові Кобеляцької райдержадміністрації. На ній говорили про організацію транспортного обслуговування та стан житлового будівництва у районі.
Розпочали апаратну нараду з урочистостей. Анатолій Таранушич нагадав присутнім, що днем раніше, 2 вересня, в Україні відзначали День підприємця. До зали засідань він запросив декількох приватників, які досить часто фінансово допомагають у розвитку нашого району. Їх привітали квітами, грамотами та гарними словами. Після цього відразу ж, перейшли до постановчих питань. Начальник Кобеляцького РВ УМВС Микола Подобрий повідомив, що внаслідок реформування паспортного столу створена Державна міграційна служба. За його словами, відтепер це окрема структура, яка до райвідділу немає жодного відношення.

— У міграційну службу ви можете звертатися з питань видачі паспорта громадянина України, питання прописки-виписки та домових книг. За райвідділом тимчасово залишили видачу закордонного паспорта, проїзного документа на дитину і питання списків виборців, — каже начальник РВ УМВС.

Далі Анатолій Таранучиш підняв тему перевезення учнів шкільними автобусами. Мовляв, до нього надійшов лист із села Бутенки, у якому говориться, що їхня техніка виходять із ладу. Хоча один придбаний у 2004 році, інший — у 2009 році.

— Ми повинні зробити все для того, аби автобуси зберігалися у гаражах. Тим самим вони не будуть виходити з ладу. Тим більше, діти не повинні зранку сідати у мерзлі автобуси на холодні сидіння, — каже голова РДА.

Також Анатолій Таранушич повідомив, що на минулій сесії обласної ради були виділені кошти на газифікацію Правобережної Сокілки, 613 тисяч 600 гривень виділено для того, аби зробити в Ганжівці воду, а 80 тисяч гривень — на музей імені Олеся Гончара.

Далі приступили до розгляду питань у порядку денному. Після основних суспільно-політичних новин, начальник управління агропромислового розвитку Тетяна Чердак розповіла про формування регіональних ресурсів продовольчого зерна у районі. Зокрема, у доповіді йшлося про те, що завдання з регіонального замовлення ресурсів продовольчого зерна для Кобеляцького району складає 3030 тонн. З них озимої пшениці 2420 тонн та 610 тонн жита. За словами Тетяни Чердак, станом на третє вересня заключено 13 договорів на 882 тонни зерна для продажу хлібопекарським підприємствам, що здійснюють випічку соціальних сортів хліба. Також підписано договір з ПАТ ДПЗК України Кобеляцький КХП про тримісячний незнижувальний запас продовольчого зерна у кількості 700 тонн. Цей запас, у разі необхідності, буде реалізований хлібопекарським підприємствам.

Наступним у порядку денному було питання про організацію транспортного обслуговування в районі. Начальник відділу розвитку інфраструктури Ірина Броховецька повідомила, що з вересня 2011 року до обслуговування маршрутів району залучено перевізників з Кобеляк, Полтави, Комсомольська та Кременчука. Станом на 1 вересня 2012 року в районі відновлено рух за 4 міжміськими і 5 приміськими маршрутами та забезпечено стабільний рух автобусів на діючих маршрутах. За словами Ірини Броховецької, на даний час транспортне сполучення забезпечується 9 приміськими та 7 міжміськими маршрутами.

— З метою забезпечення стабільних та якісних перевезень пасажирів, райдержадміністрацією разом із працівниками правоохоронних органів проводилися заходи щодо усунення випадків перевезень пасажирів перевізниками, які працюють без відповідних документів. Здійснено рейди щодо виявлення та усунення нелегальних перевезень пасажирів на таксі. За виявленими фактами на порушників складено адміністративні протоколи, — підсумувала Ірина Михайлівна.

Останнім у порядку денному було питання про стан житлового будівництва в населених пунктах району. Його висвітлив начальник відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури Валерій Буряк.

Валерій Петрович повідомив, що аналіз показників житлового будівництва за минулі роки та за перше півріччя 2012 року показує нестабільність темпів здачі в експлуатацію житлових будинків. Причиною цьому, на думку Буряка, є суттєве збільшення цін на будівельні матеріали та роботи. При цьому він відмітив певний спад купівельної спроможності населення. Також Валерій Петрович зазначив, що житлові будинки, які здаються в експлуатацію, в основному, є будівлями минулих років та побудовані без відповідних дозволів або ж наявні дозволи втратили термін дії.

За словами Валерія Буряка, всього за перше півріччя 2012 року в населених пунктах району здано в експлуатацію 1595 квадратних метрів житла. Зі всього об’єму — 797 квадратних метрів здано у місті, 520 квадратних метрів — у сільській місцевості. Він також зазначив, що все житло збудоване за кошти населення і є індивідуальними житловими будинками.

— Питання житлового будівництва залишається актуальним. Про це свідчить той факт, що у житловій черзі в міській раді знаходиться 60 сімей. На жаль, крім міської ради житлової черги у виконкомах сільських рад не існує, — підсумував Валерій Петрович.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 вересня 2012, 16:52 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації