Вхід | Реєстрація

Соціолог: більшість у новій Раді буде пропрезидентська

Соціолог: більшість у новій Раді буде пропрезидентська

У фонді «Демінціціатіви», який співорганізовує екзит-пол на вибори, вважають, що більшість у новому парламенті буде пропрезидентською.

Про це повідомила директор фонду «Демократичні інціціатіви» ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна:
— Цілком очевидно, що у Верховну Раду пройдуть 4 політичні сили — «Батьківщина», Партія регіонів, Комуністична партія та «УДАР». Залишається можливість проходження партії Королевської та «Свободи». Більше ні в кого жодних шансів немає. Більшість в обраній Верховній Раді буде пропрезидентською за рахунок мажоритарних округів, — сказала вона.

Вона також зазначила, що серед київських виборців популярністю користуються дві політсили.
— Що стосується партій, то лідерів два — насамперед «Батьківщина» і ненабагато відстає «УДАР». Кандидати від цих партій будуть мати фору і в мажоритарних округах за рахунок підтримки партій, — відзначила соціолог.

Щодо настроїв Донбасу, то, за її словами, «безумовним лідером електоральних симпатій і зараз є «Партія регіонів».

Однак Бекешкіна відзначила, що якщо на попередніх виборах 2007 року в аналогічних передвиборчих опитуваннях за них готові були голосувати 60-70 %, то зараз — 45,6 %.

— Проблема в тому, що там так і не сформувалася альтернатива Партії регіонів. Тому в цьому регіоні значна частина населення не хоче йти на вибори взагалі (близько 30 %), а значна частина (близько 20 %) не визначилася зі своїм вибором. Але опозицію там так і не полюбили, — констатувала Бекешкіна.


ЦВК розподілила агітаційний ефір між партіями

Центральна виборча комісія визначила черговість надання ефірного часу партіям на національному радіо й телебаченні для ведення передвиборної агітації за рахунок держбюджету.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера нагадав, що за законом партіям надається по 60 хвилин ефірного часу на національному телебаченні й радіо.

Цей час буде наданий у два етапи по 30 хвилин: перший етап — із 13 вересня до 4 жовтня, другий — із 5 жовтня до 26 жовтня.

Згідно з результатами жеребкування, на першому етапі 1-ю на УТ-1 виступить партія «Русский блок», ВО «Свобода» — 5-м, партія «Україна — Вперед!» — 6-ю, ВО «Батьківщина» — 9-м, «УДАР» — 13-м, Партія регіонів — 14-ю, Комуністична партія України — 22-ю.

На другому етапі ВО «Свобода» виступить 1-м, «Україна — Вперед!» — 6-ю, Партія регіонів — 7-ю, «УДАР» — 8-м, КПУ — 11-ю, ВО «Батьківщина»- 18-м.

На українському радіо на першому етапі 1-ю виступить партія «Україна — Вперед!», Партія регіонів — 5-ю, «УДАР» — 6-м, Компартія — 7-ю, ВО «Свобода» — 12-м, ВО «Батьківщина» — 17-м.
На другому етапі Партія регіонів виступить 12-ю, КПУ — 14-ю, «УДАР» — 16-м, «Україна — Вперед!» — 17-ю, «Батьківщина» — 18-м, ВО «Свобода» — 19-м.

ЦВК також визначила черговість друку програм кандидатів у народні депутати за одномандатними округами у регіональних засобах масової інформації.

 

Азаров не знайшов у країні провладних газет

Прем’єр Микола Азаров заявив, що в Україні не пригноблюється українська мова і немає тиску на ЗМІ.
Про це він сказав у вівторок, передає УНІАН.

Він зазначив, що в 2012 році, порівняно з 2011 роком, зростання тиражів україномовних видань склало 166 %. Крім того, уряд виділяє кошти на фінансування українських фільмів.

— Те, що говориться, особливо зараз, у зв’язку з прийняттям мовного закону, — викривлення. Люди або не володіють інформацією, або свідомо її спотворюють, — зазначив Азаров.

Прем’єр зазначив, що створена робоча група, яка уважно вивчить цей закон на предмет його уточнення, а також займеться заходами щодо розвитку української мови та інших мов, на яких жителі країни хочуть розмовляти.

Він також підкреслив, що в Україні немає тиску на ЗМІ.

— Я хотів би запитати, яка газета в Україні є провладна, яка пропагує або працює на владу? Я сто газет можу взяти, які видаються в Україні, і ми не знайдемо жодної, яка б писала добрі слова про уряд, — сказав Азаров.


Автор: За матеріалами «Української правди»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 вересня 2012, 18:43 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації