Вхід | Реєстрація

У Кременчуцькій виховній колонії відкрито етнографічний та природознавчи куточки

У Кременчуцькій виховній колонії відкрито етнографічний та природознавчи куточки

З метою вивчення історії, мови і культури українського народу, а також поглиблення знань юнаків про рослинний і тваринний світ, виховання любові і дбайливого ставлення до природи на базі загальноосвітнього навчального закладу № 32 Кременчуцької виховної колонії  відкрито етнографічний та природознавчий куточки.

- Щоб по-справжньому пізнати свій народ, необхідно вивчати його історію, мову, культуру. Формувати у співробітників та вихованців національну свідомість, любов до рідної землі і свого народу, забезпечувати духовну єдність поколінь, - зазначив начальник установи Юрій Величко.

- Етнографічний куточок став осередком освіти і виховання, - підтримують начальника колонії директор школи Анатолій Головко, заступники директора школи Наталія Іваненко і Любов Солошенко та вчитель математики Тетяна Пустовіт. Саме вони провели  велику позакласну роботу та  разом з учнями школи із зібраних матеріалів та експонатів створили етнографічну та природознавчу красу.

В українській світлиці переплелися минуле і сьогодення, українські традиції і дитяча творчість, духовність і гостинність рідного краю. Ікони, вишиті руками вихованців. Знайшлося місце для жердки з одягом жителів центральної України і сучасної  виставки народознавчих підліткових робіт.   За зразками старовинного посуду хлопці під час гуртка  виготовили сучасний дерев’яний. Зібрані і роботи, виконані в техніці модульного орігамі, вишивки бісером та хрестиком, паперової пластики, квілінгу,  ізонитки. 

- Дякуючи вдалим ідеям начальника територіального управління в Полтавській області Миколи Ісаєва співробітники і юнаки тепер мають змогу  поринути і в казковий світ природньої краси.  Якість проведення навчальних і практичних занять з предметів природничого циклу з нового навчального року значно підвищилась. Нові ідеї, пошук, творчість…Саме це і є метою нашої роботи, - наголошує керівник колонії Юрій Величко.


Автор: Олена УДОВИЦЬКА, начальник сектору по роботі з особовим складом Кременчуцької виховної колонії


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 вересня 2012, 11:48 | Кременчук | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації