Вхід | Реєстрація

Дитячий притулок в Кременчуці реорганізують у центр соціально-психологічної реабілітації дітей

Дитячий притулок в Кременчуці реорганізують у центр соціально-психологічної реабілітації дітей

Притулок для дітей служби у справах дітей Автозаводського райвиконкому до кінця року буде реорганізований у дитячий реабілітаційний центр.

Питання щодо його реорганізації вчора, 12 вересня, обговорили на робочій нараді в кабінеті голови Автозаводської районної ради Володимира Коваленка. Як повідомила завідуюча притулком Олена Маслій, після реорганізації дещо зміниться специфіка роботи дитячого закладу та збільшаться максимальні можливі строки перебування у ньому дітей. Так, якщо зараз у притулку діти можуть знаходитися не більше трьох місяців, після чого їх влаштовують у прийомні сім’ї, дитячі будинки, або інтернати, то після реорганізації максимальний строк перебування дітей у центрі реабілітації становить до 9-ти місяців, а за умови стаціонарного відвідування центру з метою соціально-педагогічної корекції поведінки – до одного року. Крім того, у центрі збільшується кількість лікарів та психологів. Якщо наразі у притулку працює лише один лікар-терапевт та один психолог, то після реорганізації у центрі з’являться лікар-невропатолог, лікар-психотерапевт та 4 практикуючих дитячих психолога.

Питання щодо проведення реорганізації дитячого притулку буде винесено на розгляд депутатів Автозаводської районної ради на найближчу сесію, яка відбудеться 28 вересня.

Нагадаємо, що притулок для дітей був створений в Автозаводському районі 15 років тому за ініціативи голови Автозаводської райради Володимира Коваленка. Для організації його роботи використали приміщення колишнього дитсадка №49, яке реконструювали та відремонтували. Притулок спочатку був розрахований на постійне перебування в ньому до 20 дітей, а згодом його можливості розширилися. Наразі у ньому на реабілітації може одночасно знаходитися до 40 дітей.

 


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 вересня 2012, 13:10 | Кременчук | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації