Вхід | Реєстрація

Пенсії зростають, а от з волонтерством проблемно

1-го жовтня в управлінні праці та соціального захисту населення відбулося засідання круглого столу, присвячене Дню людей похилого віку.

Начальник управління Наталія Гомля, яка вела засідання, на його початку роз’яснила: хто ж належить до числа людей похилого віку. Відповідно до класифікації (прийнятої, до речі, ще у 1963-му році) до цієї категорії належать чоловіки 61-74 років та жінки 56-74 років.

Далі Наталія Гомля говорить про соціальні ініціативи: про забезпечення інвалідів кріслами колісними, про безкоштовні тюнери для незахищених верств населення, про те, що з 1-го жовтня мінімальна зарплата вже складає 1118 гривень, а мінімальна пенсія — 856 грн.

Представник управління Пенсійного фонду Ірина Рябенко розповіла про те, що у районі проживає 11277 пенсіонерів. Потреба коштів на виплату їм пенсій становить 121 мільйон 389 тисяч гривень і постійно зростає. Також вона зауважила, що 10954 пенсіонерам був здійснений перерахунок пенсій, після чого вони зросли на суму від 50 до 300 і вище гривень.

Директор територіального центру Петро Кирчатий розповів про роботу його підлеглих, які обслуговують 2700 чоловік — пенсіонерів та інвалідів, про безкоштовні та платні послуги терцентру. І нагадав, що райдержадміністрація звільнила людей від сплати за прокат засобів реабілітації — інвалідних візків, ходунків, туалетних стільців тощо.

Вислухавши усіх, голова районної ради Володимир Левицький зауважив, що у дечому таки є недопрацювання. А саме — у волонтерській роботі на місцях. У сільських радах часто не бачать тих, хто потребує допомоги або простого спілкування. Для волонтерства часто не потрібно коштів — лише чуйність та бажання допомогти. Своїм досвідом волонтерської роботи поділилась Валентина Бредун, яка разом із своїми колегами із ветеранського хору «Багряне листя» часто допомагає іншим людям похилого віку.

— Проблем з коштами для ветеранів та інвалідів війни не повинно бути. Їх же лишилось дуже мало, — зауважив у своїй промові голова ради ветеранів району В’ячеслав Семиволос. — Влада зараз в усьому допомагає, але ви знаєте, що з ветеранами потрібно бути уважними. Десь промашку дали — люди це дуже сильно помічають.

Наприкінці засідання круглого столу присутні на зустрічі ветерани змогли задати керівникам питання. Цікавились вони наболілим — безкоштовними рецептами, пільговим проїздом у транспорті, виплатами дітям війни. На більшість питань вони отримали вичерпні відповіді. Деякі пообіцяли вирішити незабаром, деякі — наприклад, виплати дітям війни — залежать не від місцевого керівництва.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 жовтня 2012, 09:50 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації