Вхід | Реєстрація

Навіщо на дільницях грати і сигналізація?

На черговій щотижневій нараді у Новосанжарській райдержадміністрації говорили про готовність дільниць до виборів та прийом молока у районі.

На початку наради начальник штабу Новосанжарського райвідділу Ігор Кіденко розповів про перевірку готовності виборчих дільниць району. Зокрема зауважив, що на більшості з них відсутні охоронна сигналізація та ґрати на вікнах, на деяких — відсутні сейфи, на одній — ненадійні двері.

— А можете назвати, у кого немає сейфів? — поцікавився перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Тараненко, який цього дня вів нараду.

— У Писарівці, наприклад, — назвав Кіденко.

— Там є сейф! — заперечив начальник відділу організаційно-кадрової троботи апарату РДА Валерій Ковальов. — Взагалі райвідділ проводив перевірку досить дивними методами: приходив дільничний і спілкувався невідомо з ким, не з головою комісії чи секретарем. А потім цю інформацію подали у область і вона потрапила до губернатора.

— А яким нормативним актом передбачене встановлення на виборчих дільницях ґрат і сигналізації? — уточнив голова районної ради Володимир Левицький. Представник райвідділу не відповів.

— Як же встановлювати ґрати, якщо дільниця розташована, наприклад, у школі? — здивувався Володимир Тараненко. Ігор Кіденко лише знизав плечима.

У продовження обговорення теми із свого місця у залі підвелась керівник апарату РДА Інна Чорнуха. І повідомила, що із семи зазначених райвідділом «проблемних» дільниць лише у Писарівці виникли певні зауваження — там встановлена нестандартна металева скринька.

— А що — у Руденківській школі немає замків? — продовжив аналізувати результати міліцейської перевірки Володимир Левицький. Ігор Кіденко промовчав.

— Ви бачите, ваш бумеранг упав на вас! — резюмував Володимир Тараненко, звертаючись до представника райвідділу.

Далі учасники наради перейшли до другого питання порядку денного. На трибуну вийшов виконуючий обов’язки начальника управління ветеринарної медицини у Новосанжарському районі Анатолій Титаренко і розповів про роботу та облаштування молокоприймальних пунктів на території району. Він повідомив, що у районі розташований 31 пункт прийому молока, з яких лише 2 — стаціонарні, з холодильними установками (обидва — в агрофірмі «Перше травня»). Сам Анатолій Титаренко визнав, що більшість пунктів не придатні для збирання молока: влітку металеві будки нагріваються сонцем, а взимку аж ніяк не захищають від холоду.

— Приймачі зараз ставлять ці будочки, тому що ми їх змушуємо. Але по селах потрібні нормальні приміщення, де можна було б у комфортних умовах здавати молоко і влітку, і взимку. Тим більше, у багатьох селах є порожні будівлі, у яких можна було б облаштувати нормальний проміжний пункт прийому молока.

Члени президії також не дуже позитивно відгукувалися на адресу деяких існуючих пунктів.

— Коли їхати з Полузір’я, біля Дмитренок стоїть будка. Вона з кришею? — іронічно поцікавився заступник голови РДА Володимир Борт.

— Там поставлять нормальний пункт, — пообіцяв Анатолій Титаренко.

— А скільки у нас населених пунктів, де немає місць для приймання молока? — запитав Володимир Левицький. — У вашому звіті є цифри, але немає аналізу! Ось підказують, що населених пунктів 77, а місць для прийому всього 31. А де ж здають молоко у тих селах, де їх немає?

У продовженні дискусії Анатолій Титаренко пояснив членам президії, що головна проблема полягає у тому, що більшість збирачів молока не хочуть облаштовувати капітальні пункти для прийому. І навіть оці металеві «будки» їх не так легко змусити встановити. Хоча ветеринари постійно цим займаються. І будуть займатися надалі. Але дуже багато залежить і від заготовачів. Наприклад, встановлення по селах холодильних установок. Що ж до закупівельної ціни на молоко, то, за словами начальника управління агромпромислововго розвитку РДА Василя Михайлика, вона по району відповідає постанові Кабміну і складає 2,20 грн. за літр при базовій жирності 3,4 % та білкові 3 %.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2012, 11:33 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації