Вхід | Реєстрація

Новий кодекс і три види грипу

Новий кодекс  і три види грипу

На черговій щотижневій нараді у Новосанжарській райдержадміністрації говорили про роботу міліції та захист від грипу.

Цього разу на нараду прийшов начальник райвідділу міліції Сергій Махно, який не лише ознайомив присутніх із тижневим зведенням, але і розповів про стан злочинності на території району у третьому кварталі. На початку свого виступу Сергій Анатолійович зауважив, що вибори у районі відбулися без пригод і жодного факту порушення зафіксовано не було.

Розповідаючи про стан та динаміку злочинності, начальник райвідділу зазначив, що найбільшою проблемою залишається розкриття крадіжок. І попрохав через пресу звернутися до мешканців району.
— Якщо ви рідко буваєте вдома, то подбайте про захист свого майна — встановіть ґрати, сигналізацію, надійні металеві двері. Цим ви захистите себе від візиту небажаних гостей.

Після завершення виступу Сергія Махна керівники району задали йому кілька запитань. Так, голова районної ради Володимир Левицький поцікавився, чому при загалом гарних показниках роботи міліції кількість звернень зросла на 21 відсоток.

— По-перше, у нас зараз 100 відсотків звернень реєструється. Не хочу нічого сказати про наших попередників, але так було не завжди, — пояснив Сергій Махно. — По-друге, велика кількість звернень некримінального характеру. То дзвонять і говорять, що десь на вулиці собаку збили, то повідомляють, що у будинку гучно грає музика, то розповідають, що у дворі стоїть якась «підозріла» машина.

Також Сергій Махно повідомив, що з 19-го листопада вступає в дію новий Кримінально-процесуальний кодекс. Останній — діючий — було прийнято ще за часів СРСР — у 1961-му році.

Голова районної ради вислухав відповідь і задав іще одне питання.

— Я сьогодні вранці пройшов берегом річки і знайшов два бульбулятори! — повідомив Володимир Левицький. — Ви якось перевіряєте місця, де молодь може вживати з їх допомогою наркотичні речовини?!

— Ви знайшли два, але їх набагато більше! — визнав Сергій Махно. — Такою кількістю працівників просто не можна охопити усього!

Наступне питання задав уже голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс.

— Як таке можливо? Кандидат у народні депутати приходить у кінотеатр зі своїм ноутбуком. Хтось цей ноутбук поцупив і потім підкинув під БМП! Є якісь зачіпки — хто це зробив?

— Поки що залишається загадкою! — відповів начальник райвідділу.

— Там же повен зал людей сидів і хтось у них перед носом вкрав той ноутбук. Невже ж ніхто не бачив? — дивувався голова РДА.

— Так, може, хтось бачив, як виносили ноутбук? — енергійно запитав Сергій Махно. У залі засміялись. На цьому міліцейські питання закрили.

Далі перейшли до питання профілактики захворювання на грип та ГРВІ. Працівник санепідемстанції Марина Рудь закликала присутніх провести вакцинацію, яка захистить від ризику ускладнень при хворобі.

— Ви скажіть — що мені треба робити? Іти в аптеку і купляти вакцину? — запитав Володимир Левицький.

Що робити — докладно і розгорнуто пояснила головний лікар Новосанжарської ЦРЛ Ольга Гиря. Вона розповіла, що цього року у нас очікується захворювання на три види грипу — свинячий, Вікторія та Вісконсін. Двох останніх в Україні ще не було, тому імунітету на них у населення немає.

— Якщо ви зробите щеплення, це не значить, що ви не захворієте, — пояснила Ольга Гиря, — але це захистить вас від ускладнення. Якщо вартість вакцини — 64 гривні, то лікування пневмонії — до 5 тисяч гривень. Тому це не той випадок, коли варто економити. Щоб зробити щеплення, потрібно звернутися до лікарні. Там вас огляне лікар, ми замовимо вакцину і вам проведуть щеплення, якщо не буде медичних протипоказань.

Провести щеплення собі та працівникам своїх установ та організацій закликали усіх керівників.

— Он Василь Федорович минулого року своїх імунізував! — навів приклад Володимир Левицький.

— Позаминулого, — уточнив директор держлісгопу Василь Красюк.

(«Та він кожен день імунізує!» — пожартував хтось із залу).

— Я два роки колов, один рік не колов. І на грип не хворію! — повідомив Сергій Шовкопляс.

Закінчили нараду вже традиційно — хорошою новиною. Цього разу голова райдержадміністрації повідомив, що у район уже прибули три німецькі спортивні мотоцикли. Четвертий з’явиться на наступному тижні. Також придбали дев’ять комплектів форми.

— За зиму мотоциклів уже має бути вісім! — повідомив Сергій Шовкопляс. — І вже існує попередня домовленість із німцями про проведення товариської зустрічі наприкінці травня — на початку червня.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 листопада 2012, 14:26 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації