Вхід | Реєстрація

Платний Wi-Fi, або Як заробити грошей

Тему для написання цієї редакційної мені підказали на останній щотижневій нараді у райдержадміністрації. Голова РДА Сергій Шовкопляс, розмірковуючи над питанням,  як бібліотеці заробляти більше грошей, запропонував зробити платним Wi-Fi-доступ до Інтернету в бібліотеці.
Непогане джерело доходу, що там казати. Як це раніше до такого ніхто не додумався? Та ще коли врахувати, який контингент користується цим Wi-Fi-доступом — студенти і школярі. Найбагатші верстви населення. Так от після наради вашому покірному слузі прийшли у голову ще кілька ідей, як можна заробляти гроші.

Варіант перший. Таки зробити платними новосанжарські туалети. Ну чим новосанжарці гірші за полтавчан? Так ті ходять по нужді за гривню чи дві, а у Нових Санжарах — абсолютно безкоштовно. Це ж скільки б коштів можна було залучити на розвиток соціально-економічної сфери! Ех, не додумали.

Варіант другий. Зробити платним вхід на дитячі майданчики. Ну плату встановити суто символічну — 5-10 копійок. Але щоб вона обов’язково була! Нехай дитина змалечку привчається до того, що безкоштовного не буває нічого.

Варіант третій. Зробити платними урни для сміття на вулицях селища. На кожну встановити кришку, яка відчинятиметься лише після того, як у спеціальний приймач вкинуть 25 або 50 копійок. Вкинув монетку — викинув обгортку чи що там хотів і пішов далі.

Варіант четвертий. Брати гроші за проживання у Нових Санжарах. У нас містечко курортне? Курортне. Умови для проживання ідеальні? Ідеальні. Сонце, повітря, вода — усе найкращої якості. І усе оце повинно бути безкоштовним? У наш час? Ні в якому разі! Давайте для початку платити до спеціального фонду хоча б по одній гривні на місяць з кожного мешканця Санжар. Нас усього близько 8 тисяч. Отже, за рік вийде не багато, не мало — майже 100 тисяч гривень! Непогано, га? Та на такі гроші можна… Та усе, що хочеш, можна!

Ну і варіант п’ятий (спеціально для бібліотекарів). Встановити посторінкову тарифікацію. Можна навіть по копієчці за сторіночку брати. Тоді, приміром, полистати «ЕХО» обійдеться всього у 44 копійки. Не так вже і багато при нинішній дорожнечі на все.

Заробляти гроші за допомогою вищенаведених варіантів дійсно можна. Але неправильно. Так само, як і пропонувати брати гроші зі студентів за користування взагалі-то безкоштовним Інтернетом.


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 листопада 2012, 09:10 | Нові Cанжари | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації