Вхід | Реєстрація

Інноваційний проект кобеляцького підприємця підтримали в облраді

Інноваційний проект кобеляцького підприємця підтримали в облраді

Якщо всі нюанси проекту будуть остаточно узгоджені, то бізнесмен отримає з бюджету чималу суму на розвиток своєї справи.

Подібні проекти, у рамках яких із бюджетів різних рівнів влада виділяє гроші на розвиток бізнесу, існують уже багато років. У Кобеляцькому районі спеціальна координаційна рада при райдержадміністрації вирішила підтримати проект, запропонований міським підприємцем Олександром Бистряковим.

Олександр Бистряков уже кілька десятиліть займається діяльністю, пов’язаною з ремонтом паливної апаратури, установленій на сільськогосподарській та вантажній техніці. У радянські часи подібні послуги надавало підприємство «Сільгосптехніка», яке обслуговувало з десяток областей України. Нині від нього залишились лише будівлі, котрі мають різних власників. По суті, справу «Сільгосптехніки» продовжує лише Бистряков. Безумовно, у нього розмах не той, що у колишнього лідера кобеляцької економіки. Але й зараз у Кобеляки їдуть клієнти з різних регіонів України. Та, в основному, послугами Бистрякова користуються місцеві сільгоспвиробники.

Уже кілька років Олександр Вікторович виношував ідею встановлення у себе на виробництві нового технологічного стенду, який би дав змогу обслуговувати двигуни іноземного виробництва. Адже сільськогосподарський парк імпортної техніки в районі зростає з кожним роком.

Фермери вже давно оцінили переваги «Кейсів», «Джон Дірів», «Нью Холандів» та інших тракторів і комбайнів. Та, як відомо, навіть техніка провідних світових виробників має здатність виходити з ладу, особливо — паливне обладнання. До сьогоднішнього дня полагодити його в межах району неможливо, у зв’язку з відсутністю відповідних технологій.

Придбати омріяний стенд Бистрякову, як і більшості підприємців-виробників, заважає брак власних коштів. Брати кредит у комерційному банку важко і надто ризиковано. Надто великі процентні ставки встановлюють нині українські банкіри.

Дізнавшись про існування програм підтримки бізнесу владою, Бистряков звернувся за допомогою у Кобеляцьку райдержадміністрацію. Там його проект сприйняли «на ура» і охоче погодились виділити на його впровадження 10 тисяч гривень. Але цього надто мало для придбання і встановлення стенду чесько-українського виробництва. Тоді було прийняте рішення підтримати проект кобеляцького бізнесмена на рівні обласного бюджету. За два тижні всі відповідні документи надійшли в обласну раду. Кілька днів тому підприємець їздив у Полтаву, щоб захистити свій проект на засіданні профільної комісії обласної ради. Крім Бистрякова свої заяви представили ще два бізнесмени з інших районів Полтавщини. Один просив грошей для розвитку бізнесу з виробництва тротуарного покриття, інший — для рекламної агенції. Депутати вирішили підтримати кобелячанина, зважаючи на інноваційність його проекту.

«У цілому, я дуже задоволений реакцією як районної, так і обласної влади, — коментує підприємець. — Скрізь мене слухали уважно, питання задавали професійні, палиць у колеса не вставляли. Аби лише грошей у бюджетах було більше».

Справа в тому, що з обласного бюджету на підтримку проекту нашого земляка запропонували 50 тисяч гривень. Але й цього йому недостатньо. «Шкода, що я запізно дізнався про можливість отримання фінансування з державного бюджету. Звідти надають грошові транші в сумі до 300 тисяч».

Питання з фінансування задуму нашого земляка остаточно вирішиться перед самим Новим роком. Якщо Бистряков урешті отримає гроші, то повернути їх планує за два роки.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 грудня 2012, 16:05 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації