Вхід | Реєстрація

Чернявський і Письмак — кращі спортсмени району

На суб’єктивну думку редакції газети «ЕХО» звання спортсмена 2012 року ми розділили між двома чоловіками — Юрієм Чернявським та Артемом Письмаком.Завдяки спортивним досягненням наших спортсменів про Кобеляки цього року почули у всьому світі.

Юрій Чернявський за свої роки здобув чимало спортивних перемог і тим самим прославив нашу кобеляцьку землю. Зараз він майстер спорту з пауерліфтингу, неодноразовий чемпіон із гирьового спорту 1998-2002 років, призер «Богатирських розваг» 2001-2004 років, чемпіон та призер Полтавської області з пауерліфтингу у всіх існуючих версіях, неодноразовий переможець Всеукраїнських чемпіонатів. Також є призером та чемпіоном світових чемпіонатів у різних версіях із пауеріфтингу серед аматорів у безекіпіровочному дивізіоні.

Та цього року Юрій виборов найвищі перемоги: перше місце у Світовому альянсі серед ветеранів спорту та перше місце у своїй категорії на Всесвітньому конгресі пауерліфтингу. Також у жовтні цього року спортсмен брав участь у Чемпіонаті Світу за версією Глобального альянсу пауерліфтингу. Там Юрій Чернявський у звичній для себе категорії серед майстрів в аматорському девізіоні також виборов 1-е місце.

Та на цьому Юрій не зупиниться. У його планах здобути абсолютну перемогу на Чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед ветеранів спорту різних категорій. Заради здійснення своєї мети він старанно працює. І без регулярних занять у спортзалі вже просто не уявляє свого життя.

Не менш вагомі успіхи в спорті й ще в одного нашого земляка — Артема Письмака. Такими спортивними досягненнями, як у Артема, може похвалитися далеко не кожен спортсмен. У 2003 році він став майстром спорту з гирьового спорту, у 2010 — з жиму штанги, а в 2011 році — з армспорту. У 2004 році Артем став призером першості світу з гирьового спорту. З 2002 по 2004 роки — призер та чемпіон України з гирьового спорту серед юніорів. З 2008 року — призер та чемпіон області з армспорту. У 2009 — призер Кубку України з армспорту. У 2010-2011 завоював четверте місце на Чемпіонаті України з армспорту. І вже в 2012 році він завоював найвищі нагороди. У травні цього року в польському місті Гданськ проходив чемпіонат Європи з армспорту, де Артем виборов срібло чемпіонату.
А вже в серпні цього року Артем повернувся з Чемпіонату світу з армспорту, який проходив у Бразилії в місті Сан-Вінцента. Звідти він також привіз почесну срібну медаль.

І зовсім нещодавно кобелячани повернулися до Кобеляк із черговими призовими місцями. 22 грудня в Дніпропетровську відбувся Міжнародний турнір з жиму штанги пам’яті генерала армії Василя Маргелова.

У ньому взяли участь близько 200 спортсменів із усіх куточків України та країн СНД. Кобелячани Юрій Чернявський та Артем Письмак теж взяли участь у цьому турнірі. Не дивлячись на високу конкуренцію, вони змогли показати досить значні результати. Так, Артем Письмак у своїй категорії виборов срібло турніру. А Юрій Чернявський, змагаючись у категорії майстрів та в категорії десантників, виборов срібну медаль чемпіонату серед майстрів та бронзу чемпіонату серед десантників.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 січня 2013, 14:26 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації