Вхід | Реєстрація

Чиновники обіцяють, що дотацію на ВРХ виплачуватимуть

Чиновники обіцяють, що дотацію на ВРХ виплачуватимуть

У одному з останніх у вже минулому році номерів «ЕХО» ми публікували репортаж із апаратної наради у райдержадміністрації. Стаття мала назву «У новорічну ніч кобелячани п’ють і гуляють до ранку».

Через кілька днів до редакції надійшов відгук на згадану публікацію. Щоправда, мова йшла не про особливості новорічного святкування, а про іншу частину статті. Ту, у якій йдеться про виплату державної дотації на велику рогату худобу.

Жінка, яка звернулась до редакції, злегка покартала журналістів: «Он ви пишете, що все добре з дотаціями. А я ж, наприклад, грошей не отримала». Далі жителька Кобеляк Ганна Титар розповіла, що в листопаді оформила і подала всі документи у міську раду, заступнику голови Олександру Письмаку. Минув листопад, закінчується і грудень, а обіцяної Урядом і місцевими чиновниками дотації Ганна Іванівна ще не дочекалась. І вже сумнівається в тому, що дочекається її взагалі. «Вибори ж закінчились, ми вже не потрібні», — резюмувала жінка.

Через кілька днів після її звернення ми завітали до Тетяни Чердак, начальника районного управління агропромислового комплексу. Адже саме через це відомство йшов збір документів для нарахування державної дотації.

Тетяна Чердак одразу ж запитала, коли кобелячанка подала відповідні документи. А, дізнавшись, запевнила, що приводів для паніки і зневіри ще немає. За її словами, гроші, нараховані в якості дотації за листопад і грудень 2012 року, власникам ВРХ ще не надходили. Але обов’язково надійдуть і будуть виплачені у повному обсязі. Крім того посадовець повідомила, що згідно з інформацією, якою вона володіє, процес нарахування і виплати дотації на утримання великої рогатої худоби буде продовжений і в 2013 році. Нібито, Кабмін не збирається згортати програму, котра має велике соціальне значення.
Із чим пов’язані затримки з надходженням коштів, Тетяна Чердак не знає. А, можливо, не каже. Адже про те, що Держказначейство вже кілька місяців поспіль постійно затримує проходження бюджетних грошей, знають в Україні практично всі.

Надія у Ганни Титар і тисяч інших власників корів на обіцяні гроші ще є. Щоправда, вона переноситься на 2013 рік.

P. S. Стаття ще не вийшла у друк, як Ганна Титар повідомила редакцію, що дотаційні кошти надійшли на рахунок. З чим її і поздоровляємо.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 січня 2013, 09:23 | Кобеляки | Фінанси
1. Микоа / 9 квітня 2013, 13:56
Щоб держава була менедженром треба щоб вона була,а натомість є жменя недобитих олігархів , які наживаються на простому хлопові
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації