Вхід | Реєстрація

РРО з контрольною стрічкою в електронній формі

З початком 2013 року органи державної податкової служби переходять на приймання в електронному вигляді інформації з РРО.

З 1 січня 2013 року для суб’єктів господарювання стає обов’язковим подання звітності про використання РРО до органів ДПС в електронному вигляді (Законами  України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України” від 2 грудня 2010 року №2756–VI та “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України” від 7 липня 2011 року №3609–VI внесено зміни до Закону України “Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” від 6 липня 1995 року №265/95-ВР”).

Отже, суб’єкти господарювання, які використовують РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, або електронні контрольно-касові реєстратори, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, повинні подавати до органів ДПС по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті РРО або в пам’яті модемів, які до них приєднані.

Для суб’єктів господарювання існує 2 способи виконання вимог законодавства:

перший – придбання РРО нового покоління, що створюють контрольну стрічку в електронній формі та містять вбудовані модеми;

другий – доопрацювання існуючої касової техніки та приєднання до неї відповідних модемів для передачі звітної інформації.

Користувачам касової техніки при її придбанні або заміні необхідно обов’язково звертатись до Центрів сервісного обслуговування або виробників РРО щодо проведення ними відповідного доопрацювання даної моделі. Обов’язково до формуляра (паспорта) реєстратора розрахункових операцій повинна вноситься відмітка про проведене доопрацювання.

Слід зазначити, що на період освоєння нової технології, а саме до 1 липня 2013 року відповідальність за порушення даних положень до платників податків застосовуватись не буде.


Автор: Управління податкового контролю Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 січня 2013, 09:13 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації