Вхід | Реєстрація

Звітуємо та платимо за землю

Земельні відносини в Україні посідають одне з чільних місць у житті держави та суспільства. Стаття 14 Конституції України проголошує, що земля є основним національним багатством, що знаходиться під особливою охороною держави.

Відповідно до Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI платять за землю власники земельних ділянок  та землекористувачі.

Об’єктом оподаткування є земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні.

Суб’єкти господарювання юридичні та фізичні особи-підприємці самостійно розраховують суму податку на поточний рік, зазначають її в декларації, яку подають до органу ДПС не пізніше 20 лютого поточного року за місцезнаходженням земельної ділянки з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Сплату провадять щомісяця до 30 числа.

Нарахування податку за землю громадянам здійснюють інспектори державної податкової служби. Розмір податку, який необхідно сплатити, зазначають у платіжному повідомленні-рішенні, яке надсилають громадянину поштовим зв’язком або вручають  особисто. Вказану у повідомленні суму податку громадяни зобов’язані сплатити з 1 липня по 29 серпня поточного року. У разі несвоєчасної сплати податку нараховується пеня.


Автор: Управління оподаткування фізичних осіб Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 січня 2013, 16:37 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації