Вхід | Реєстрація

Час декларувати доходи

Деклараційна компанія 2013 року, яка розпочалася 1 січня, пов’язана з виконанням платниками податку на доходи фізичних осіб вимог Податкового кодексу, згідно з положеннями якого платники податку у відповідних випадках зобов’язані подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, отримані ними протягом 2012 року.

Фізична особа, яка отримує спадщину від члена сім’ї І-го ступеня споріднення (тобто від батьків, дітей у тому числі усиновлених, від чоловіка дружині і навпаки), - то вартість успадкованої власності оподатковується за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб.

Фізична особа, яка отримує спадщину від члена сім’ї ІІ-го ступеня споріднення (від братів та сестер, бабусь та дідусів, тіток та дядьків), сплачує податок на доходи фізичних осіб за ставкою 5 % від вартості успадкованого майна.

Відповідно до Податкового кодексу України спадкоємці, які отримали спадщину зобов’язані до 1 травня 2013 року подати декларацію про майновий стан і доходи та до 1 серпня сплатити податок на доходи.

Суттєвою відмінністю цьогорічної кампанії декларування доходів є можливість подання декларацій в електронному вигляді, якщо декларант попередньо отримає безкоштовні електронні ключі цифрового підпису. У Кременчуці їх надають за адресою податкової: вул. Жовтнева, б. 43, кім. 205.


Автор: Управління оподаткування фізичних осіб Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 лютого 2013, 16:43 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації