Вхід | Реєстрація

Від ліцензування цигарок і горілки до бюджету надійшло майже 5 мільйонів гривень

Від ліцензування цигарок і горілки до бюджету надійшло майже 5 мільйонів гривень

Необхідність заходів державного контролю в цьому напрямку підприємницької діяльності виникла з моменту економічних і правових реформ з початку 90-х років, коли роздрібний продаж алкоголю (як і багато інших видів підприємницької діяльності) стали доступні підприємцям, і взагалі виникло підприємництво в Україні як таке. Як це і буває, спочатку роздрібний продаж алкоголю носив хаотичний характер: алкогольна продукція продавалася в лотках, кіосках і просто на вулиці. Природно при такому продажу про ефективний контроль з боку держави і мови бути не могло. Лише в 1995 році був прийнятий Закон «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», яким запроваджено обов’язкове ліцензування роздрібної торгівлі алкоголем і тютюном.

Ліцензія на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями видається суб’єкту господарювання на кожен касовий апарат, через який здійснюється продаж даної продукції, строком на 1 рік. Плата за придбання такої ліцензії складає у Кременчуці 8 тис. грн. на рік, які можуть сплачуватись поквартально.

Ліценція на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами необхідна одна на торгову точку, її вартість становить 2 тис. грн. на рік.

У 2012 році надходження від ліцензування цигарок і горілки становлять 4,9 млн. грн., що на 200 тис. грн. більше в порівнянні з 2011 роком. В середньому щомісяця до бюджету від ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами надходить понад 400 тис. грн.

Загалом же протягом 2012 року суб’єктам господарювання Кременчука видано 1434 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.


Автор: Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 лютого 2013, 10:56 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації