Вхід | Реєстрація

У податкову можна й не ходити

На сьогодні обов'язковість подання податкової звітності виключно в електронній формі запроваджено тільки для великих та середніх підприємств. Усі інші платники можуть надсилати звітність в електронній формі за власним бажанням.

Проте, майже 3  тис. суб'єктів господарювання  Кременчука надсилають податкову звітність до ДПС електронною поштою, що свідчить про достатньо високий рівень довіри до електронного способу подання звітності.

Більшість платників вже переконались, що подання податкової звітності в електронному вигляді має багато переваг: вона може надсилатись до органів ДПС засобами телекомунікаційного зв'язку як в робочі часи, так і після 18 години, у вихідні та святкові дні, безпосередньо з офісу платника, власної квартири, будинку, Інтернет-кафе або з будь-якого місця з доступом до мережі Інтернет без черг, без труднощів, що пов'язані з передачею звітності у дні її масового подання.

Для електронного звітування в країні створені всі передумови. ДПС розроблено та безкоштовно розповсюджується серед платників податків програмне забезпечення по формуванню та передачі до органів ДПС податкової звітності в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв'язку. Крім того, ДПС запроваджено новий сервіс для платників податків - надсилання договору "Про визнання електронних документів" в електронній формі. Процедури  формування договору в електронному вигляді реалізуються акредитованими центрами сертифікації ключів, які включені до системи подання податкових документів в електронному вигляді.

Черговим кроком у напрямі створення сприятливих умов для електронного звітування стало відкриття в приміщенні Кременчуцької ОДПІ за адресою: м. Кременчук, вул. Жовтнева, б.43, кім.205 (тел.: (05366) 2-24-17, 2-52-18) Управління сертифікованих ключів, яке надає послуги електронного цифрового підпису з можливістю безоплатної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів.


Автор: Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 лютого 2013, 16:02 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації