Вхід | Реєстрація

За хибний виклик спецслужб можна потрапити за грати

Цими вихідними співробітникам Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ двічі доводилось виїжджати за хибними викликами.

За якимось дивним збігом обставин у обох випадках правоохоронцям довелось їхати в Світлогірське, один із найвіддаленіших від райцентру населених пунктів.

Спочатку до міліції надійшло повідомлення про викрадення автомобіля. Житель Світлогірського розповів, що у нього викрали «Жигулі». На виклик виїхала чергова група. Почали виясняти обставини пригоди. І виявилось, що вона відноситься до умовної категорії «І сміх, і гріх».

У чоловіка, який викликав міліцію, за годину до цього виник конфлікт із іншими правоохоронцями. Ті працюють у ДАІ. Вони на дорозі між Кишеньками і Світлогірським зупинили автомобіль «Жигулі». І виявили, що водій, який ним керував, був напідпитку. Даішники склали відповідний протокол, викликали евакуатор і відправили машину на штрафмайданчик. Шофера, звичайно ж, відпустили. Той не придумав нічого кращого, як «добавити», а під дією нової порції алкоголю зателефонувати в райвідділ внутрішніх справ і розповісти історію про викрадення автомобіля. За даним фактом правоохоронці склали протокол за ознаками статті 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тепер любителю поїздити «під шофе» і подзвонити в міліцію доведеться сплатити одразу два штрафи.

Тільки-но чергові міліціонери приїхали в Кобеляки, як надійшов новий виклик. І за якоюсь іронією долі чи за фантастичним збігом обставин знову ж із Світлогірського. Цього разу повідомляли про викрадення двох велосипедів. Міліціонери поїхали в село. «Постраждалими» виявились два місцевих жителі, які практично до ранку засиділися в тамтешньому розважальному закладі. Під час з’ясування обставин події почало розвиднятися й у світлі вранішнього сонця один із міліціонерів помітив два велосипеди, які лежали неподалік бару. І запитав чоловіків: «А то не ваші?» Ті впізнали свої транспортні засоби і так зраділи, що випили ще і ще. І елементарно поснули. Але це не врятує їх від складення протоколу все по тій же 183-ій статті КУАП. До речі, за подібні жарти можна отримати не лише штраф, а й позбавлення волі на термін до 5 років. Це передбачає санкція статті 383-ої. Але вже Кримінального кодексу України.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 березня 2013, 08:34 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації