Вхід | Реєстрація

Чи підвищать тарифи полтавські перевізники?

Чи підвищать тарифи полтавські перевізники?

У приміщенні міської ради відбулись громадські слухання стосовно рішення щодо підвищення перевізниками тарифу до 2,5 гривні.

Воно тривало 2,5 години, але конструктивного діалогу не вийшло: перевізники та пасажири посперечались, так ні до чого й не домовившись.

3 полтавських перевізника – ПП «Автомир», ТОВ «Полтава-Еко», КП «Полтаваелектроавтотранс» – подали до міськвиконкому дані про отримані ними близько 200 тисяч збитків 2012 року та пропозицію підвищити вартість проїзду в автобусах для пасажирів з 1,75 гривні до 2,5 гривні. Громадська дискусія щодо цих планів вийшла більш, ніж емоційною.

Офіційно засідання проводив заступник мера Полтави Олександр Найпак. Фактично — громада міста, бо емоційність деяких полтавців була занадто високою і часто Олександра Вікторовича не було навіть чути. До речі, самого мера під час обговорення регуляторного акта не було. Так само не було на засіданні і представників АМКУ та Державтоінспекції.

Якщо вартість квитка на проїзд не підвищуватимуть, транспортники погрожують взагалі не вийти на маршрути. За їх даними лише «Кільцевий» маршрут є прибутковий на 10-15%, а такі маршрути, як Лісок, Вакуленці, Івонченці, Червоний Шлях на 30-40% є збитковими. Пасажири, у свою чергу, нарікали на низьку платоспроможність мешканців Полтави та висловлювали невдоволення якістю надання транспортних послуг: низьким рівнем культури водіїв та кондукторів, особливо низьким у ставленні до пільговиків. Протести люди почали висловлювати ще на вулиці – під стінами міськвиконкому з плакатами та прапорами однієї політичної партії зібралися близько 20 мітингувальників.

Врешті-решт, наприкінці всі погодились, що треба зібрати ще один круглий стіл за участі перевізників та громадськості. Тож 2,5 години суперечок закінчилися фактично нічим. Олександр Найпак також повідомив, що перш ніж нові тарифи ухвалить Полтавський міськвиконком, ці розрахунки має ще проаналізувати Антимонопольний комітет та розглянути депутати на профільній комісії, щоб дати свій експертний висновок. Отже остаточна нова ціна проїзду може бути не 2.50 грн., а нижчою.


Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 березня 2013, 11:35 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації