Вхід | Реєстрація

У Кременчуці протестують проти виселення людей із 14 сіл

У Кременчуці протестують проти виселення людей із 14 сіл

Сьогодні, 13 березня, у Кременчуці мітингуючі проти будівництва Беланівського гірничо-збагачувального комбінату увірвалися на сесію райради і висунули ультиматум.

Мітингувальники на чолі з трьома народними депутатами України Сергієм Капліним («УДАР»), «свободівцями» Юрієм Бубликом і Олегом Сиротюком увірвалися в зал, де проходить сесія райради, на якій розглядається питання про затвердження «Схеми планування території Кременчуцького району», в якій передбачено будівництво Беланівського ГЗК і переселення 14 сіл.

На сесії депутат Олег Сиротюк поставив ультиматум - або питання буде знято з розгляду, або сесія не відбудеться.

У Кременчуці близько 250 протестуючих проти будівництва Беланівського ГЗК сьогодні о 9 ранку почали пікетувати Кременчуцьку райдержадміністрацію.

Пікетники демонстрували транспаранти: «Ганьба ворогам екології!", "Люди будьте пильні!", "Голова райдержадміністрації Нагордний продався олігарху", "Полтавщина для Жеваго відстій, а селянам рідний край!".

Проти будівництва Беланівського ГЗК також виступає і підприємство «Укртатнафта». За даними їхніх представників, в результаті будівництва Беланівського ГЗК у «Укртатнафти» виникнуть свої проблеми - проектувальники попереджають, що через вибухові роботи на ГЗК може бути пошкоджений і не зможе функціонувати ставок-відстійник «Укртатнафти», а в цьому випадку робота підприємства буде або ускладнена, або повністю паралізована.

13 лютого депутати райради також планували розгляд даного питання, однак почувши думку населення, одноголосно проголосували за зняття питання з розгляду і відправили на доопрацювання.


Автор: «ЕХО з регіону», Фото взято із telegraf.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 березня 2013, 13:29 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації