Вхід | Реєстрація

«Усіх районних доріг суцільним асфальтобетоном не перекрити»

«Усіх районних доріг суцільним асфальтобетоном не перекрити»

Минулого понеділка відбулась чергова апаратна нарада Кобеляцької райдержадміністрації. На ній говорили про стан районних доріг та про підготовку до оздоровчого періоду.

Розпочали апаратну нараду з основних суспільно-політичних новин. При них поінформувала Таміла Шевченко. Далі перейшли до розгляду наступного питання в порядку денному: підсумки роботи філії «Кобеляцький райавтодор» у зимовий період 2012-2013 років. На нього доповідав виконуючий обов’язки начальника райавтодору Олег Хряпа. Він розповів, що з метою належного реагування на погодні умови, забезпечення безпечного проїзду на автошляхах району до початку зимового періоду була проведена велика робота: підготували 12 одиниць техніки (у тому числі і славнозвісний БАТ), заготовили пісок, технічну сіль та протиожеледну суміш. Проте, за таких погодних умов, які були минулої зими, цього виявилося недостатньо. Загалом, за весь зимовий період було використано 1400 тонн протиожеледної суміші, з них 950 тонн — на дорогу державного значення Дніпропетровськ-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка, а 450 тонн — на дороги місцевого значення.

— Враховуючи складний фінансовий стан підприємства (недостатність коштів на пальне, запчастини та матеріали), надзвичайних ситуацій у районі допущено не було, — запевнив Олег Хряпа.

— Тобто, для того, аби в районі не було надзвичайних ситуацій, вас просто не потрібно фінансувати? — здивовано запитав Юрій Тагадюк.

Валерій Коломієць зауважив, що одна надзвичайна ситуація в районі все ж таки була і залишається. За його словами, це дорога в селі Красне. Та Олег Хряпа запевнив, що зараз погодні умови не сприяють ремонту названої дороги.

— При нормальних погодних умовах дорогу в Красному перекриємо суцільним асфальтобетоном, — пообіцяв Хряпа.

Та Микола Терещенко додав, що суцільним асфальтобетоном у районі всі дороги не перекрити.
— І не один Хряпа винен у цій ситуації! Якби було достатнє фінансування згори, то і дороги були б усі відремонтовані, — сказав Терещенко.

Микола Шабалтій додав, що потрібно посилити контроль над якістю виконання ремонту доріг. Мовляв, зараз у інтернеті можна побачити безліч відео, де дорожники кладуть асфальт неякісно.

— Подібне відео, зняте в нашому районі, також можна побачити в інтернеті, — сказав Микола Павлович.

Наступне питання було про хід підготовки до організації оздоровлення дітей та підлітків улітку 2013 року. Начальник районного відділу освіти Наталія Коваль прозвітувалась, що в літній оздоровчий період 2013 року, згідно з перспективною мережею, працюватимуть 47 таборів із денним перебуванням, у яких буде оздоровлено 1770 учнів. А це 44 відсотки від загальної кількості учнів.

— Відпочинком у пришкільних таборах із денним перебування буде охоплено 55 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 350 дітей із багатодітних та 130 дітей із малозабезпечених сімей, — сказала Наталія Коваль.

За її словами, на освітянські табори планується використати 498 тисяч гривень.

Заслухавши доповідь, Микола Шабалтій зазначив, що головне — це зберегти життя й здоров’я дітей та організувати якісний і змістовний відпочинок.

— І назбирати кошти, — додала начальник відділу освіти.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 березня 2013, 16:33 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації