Вхід | Реєстрація

Порядок доступу до інформації

У 2013 році до Кременчуцької ОДПІ звернулась 31 особа, серед них  1 – із скаргою. Протягом поточного року організовано та проведено 8 особистих прийомів осадовими особами Кременчуцької ОДПІ. 11 інформаційних карток антикорупційного проекту «Пульс податкової» опрацьовано фахівцями Кременчуцької ОДПІ.

Доступ громадськості до інформації – це реалізація права кожної людини на вільне одержання будь-якої інформації без втручання органів владних повноважень.

Одним із основних способів реалізації права особи на інформацію є подання органам владних повноважень відповідного запиту.

Запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні. Кременчуцькою об’єднаною державною податковою інспекцією з початку 2013 року розглянуто 18 таких запитів від фізичних та юридичних осіб.

Для отримання публічної інформації, якою володіє Кременчуцька ОДПІ, платнику податків необхідно подати запит на поштову адресу: 39600, м. Кременчук, вул. Красіна, б.76.

Водночас слід зауважити, що інформація, отримана податковим органом під час виконання покладених на нього функцій, стосується платників податків, - є конфіденційною і надається лише на вимогу або за письмовою згодою самої особи, відносно якої зібрана інформація запитується.

Іншими словами, якщо вам потрібна якась інформація про сплачені вами податки…у якомусь році…у якому розмірі…, можливо, з інших питань, які контролює податкова служба - ви можете отримати письмове задоволення вашого клопотання.

Дізнатися ж про сторонніх осіб, суб’єктів господарювання ви зможете тільки за їх письмової згоди. За відсутності такої – в задоволенні запиту вам буде відмовлено.

Форми запитів на отримання публічної інформації, порядок їх складання та інструкція щодо подання запитів можна ознайомитись на регіональних сайтах та на стендах Центру обслуговування платників податків.


Автор: Відділ забезпечення доступу до публічної інформації та розгляду звернень громадян Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2013, 14:56 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації