Вхід | Реєстрація

До уваги громадян — власників житла

З 1 січня 2013 року в Україні запроваджено податок на нерухоме майно.

Платниками податку на нерухоме майно є фізичні та юридичні особи — власники житлової нерухомості.

Сплачують податок на нерухоме майно власники декількох житлових об’єктів нерухомості, при цьому для оподаткування самостійно можуть обрати ту житлову площу, тобто ту квартиру чи будинок, на яку припадає менше квадратних метрів. Законодавство гарантує пільгу лише на один об’єкт нерухомості.
Не оподатковується об’єкт житлової нерухомості, що перебуває у власності фізичної особи — платника податку за умови, якщо житлова площа не перевищує:

для квартир — 120 квадратних метрів;

для будинків — 250 квадратних метрів.

При цьому законом не передбачено пільг для окремих категорій громадян (пенсіонерів, інвалідів, учасників бойових дій, тощо). Звільняються від сплати податку дитячі будинки сімейного типу, житло багатодітних сімей, гуртожитки, садові або дачні будинки, але не більше одного такого об’єкта на платника податку.

Ставка податку затверджується місцевими радами (на 2013 рік її розмір виключно по всіх населених пунктах району становить 1 відсоток мінімальної заробітної плати станом на 01.01.2013 року, або 11,47 грн. за 1 квадратний метр).

Сплата податку здійснюватиметься один раз на рік на підставі податкових рішень податкового органу до 29 серпня.

Громадянам, які мають у власності більше ніж один об’єкт житлової нерухомості та відповідно до закону є платниками податку на нерухоме майно, для обрання об’єкта оподаткування з меншою житловою площею, отримання інформації та роз’яснень щодо оподаткування нерухомого майна, радимо звертатися до сектору оподаткування фізичних осіб Кобеляцького відділення Кременчуцької ОДПІ за адресою: м. Кобеляки, вул. Касьяна,2, каб.№ 6 та за телефоном 3-14-97.


Автор: Ярина Білоусько, завідувач сектору оподаткування фізичних осіб Кобеляцького відділення Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 квітня 2013, 11:23 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації