Вхід | Реєстрація

Врятована котелевськими міліціонерами дівчина, знайшла свою рідню

Врятована котелевськими міліціонерами дівчина, знайшла свою рідню

6 квітня, правоохоронці Котелевського райвідділу міліції знайшли невідому дівчину. Замерзла, виснажена, з дивною поведінкою та дивним виглядом, вона одразу насторожила правоохоронців, але про себе так нічого і не повідомила, бо виявилася німою. Тоді міліціонери підібрали дівчину, яка вже кілька днів мандрувала під дощем дорогами України. Голодну та знесилену мандрівницю стражі порядку доставили до райвідділу, відігріли дівчину чаєм та передали медикам для обстеження, оскільки були явно помітні ознаки переохолодження.

А поки загадкова леді перебувала в місцевій лікарні, під турботливою опікою медиків, міліціонери усіма методами, у тому числі й за допомогою представників засобів масової інформації, намагалися знайти її рідних та близьких.

«Робота тривала довго, але зусилля виявилися не марними! За тиждень, під час перегляду одного із сюжетів на одному із центральних телеканалів України, близькі до родини дівчини люди впізнали в нашому орієнтуванні знайоме обличчя і негайно повідомили друзів. Отримавши таку бажану і цінну інформацію, рідня мандрівниці одразу вийшла на зв'язок із міліцією Полтавщини. Дізнавшись усі подробиці особисто від начальника Котелевського райвідділу Віталія Браславця, члени родини уночі автівкою виїхали за рідною кровинкою в Полтавський край», - коментує подію начальник УМВС Полтавщини Едуард Федосов.

Як виявилось, «загублена» - 30-річна Олена (так насправді звати мандрівницю), мешканка міста Макіївка, Донецької області, інвалід І групи. Вже давно сирота, а проживає разом із братом та його дружиною. Вони, по-суті, і замінили їй батьків. Саме невістка, разом зі своєю кумою, помчалися забирати «пропажу». Майже 10 страждальних годин забрала дорога, але зустріч була цього варта. Сльози на очах були в усіх: і в родини, і в лікарів, і в міліціонерів, і в тендітної дівчини. За словами рідних, Олена, гуляючи, вже неодноразово лишала домівку, проте так далеко ще не заходила. Загадкою лишається, як така тендітна дівчина змогла дійти аж до Полтавщини?!
«Ми надзвичайно вдячні Котелевській міліції, вдячні журналістам, всім небайдужим, що не лишились осторонь нашої біди, бо весь цей короткий час, для нас був вічністю, і ми вже не знали, що думати» - говорить Наталка, невістка Олени.

До речі, небайдужих до цієї молодої жінки також виявилося чимало. Почувши історію про невідому, постійно телефонують люди, пропонуючи всіляку допомогу. Сама ж Олена також прикипіла до своєї «нової оселі» в Котельві, полюбила і медперсонал, і вже рідних їй міліціонерів. Від’їзд дівчини на малу батьківщину видався неочікувано емоційним. Прощаючись із життєрадісною випадковою гостею, присутні лікарі та правоохоронці ледь стримували сльози. На останок, медики вручили рідним виписку з лікарні, дали рекомендації стосовно лікування, адже є підозри, що через переохолодження дівчина могла отримати запалення легень.

Побажати щасливої дороги людям із Донеччини зійшлася чи не вся лікарня та місцеві міліціонери! Сподіваємось, що таких прикрих випадків з Оленою більше не трапиться і все в неї буде якнайкраще!

А двох працівників міліції - начальника сектору карного розшуку Володимира Тимошенка та старшого оперуповноваженого сектору карного розшуку Котелевського райвідділу міліції Валерія Тарасенка, які врятували дівчину від біди, начальник обласної міліції генерал-майор Едуард Федосов вирішив заохотити та поставити в приклад усьому особовому складу.

«Вони зробили те, що мав зробити кожен міліціонер чи навіть пересічний громадянин. Людяність, доброта і милосердя – це якості кожного українця. І їх яскраво продемонстрували у цій ситуації місцеві працівники міліції. Я дякую підлеглим за добросовісне виконання своїх обов’язків та небайдужість до проблем наших людей. Цей вчинок гідний наслідування, тож я ставитиму їх у приклад усім іншим», - наголосив головний міліціонер Полтавщини.


Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 квітня 2013, 11:22 | Котельва | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації