Вхід | Реєстрація

Поспішайте до податкової задекларувати свої доходи

Четвертий місяць поспіль триває кампанія декларування доходів, отриманих у 2012 році. Нагадаємо, що дохід, отриманий від операцій з продажу (обміну) не частіше одного разу на рік житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку, а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, які перебувають у власності фізичної особи – резидента або фізичної особи – нерезидента більше трьох років, не оподатковується податком на доходи фізичних осіб. Умова щодо перебування такого майна у власності платника податку понад три роки не розповсюджується на майно, отримане таким платником у спадщину.
При цьому, у разі продажу протягом звітного податкового року більш як одного з таких об’єктів нерухомості, або від продажу об’єкта нерухомості, не зазначеного в п. 172.1 ст. 172 Податкового кодексу, отриманих у спадщину, одержаний дохід буде оподатковуватися за ставкою 5% - для фізичних осіб – резидентів та за ставками 15% (17%) - для фізичних осіб – нерезидентів.

Кременчуцька ОДПІ наголошує, що кампанія декларування доходів громадянами добігає завершення. Не наражайте себе на неприємності та своєчасно завітайте до податкової. Задекларувати свій дохід необхідно до 1 травня 2013 року. Після завершення цієї дати до громадян, які проігнорували законодавчі норми, будуть застосовуватися штрафні санкції.


Автор: Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 квітня 2013, 13:24 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації