Вхід | Реєстрація

Державна підтримка для тих, хто зумів виростити

У 2013 році запроваджується новий напрям державної підтримки селян — дотація на кожен кілограм зданих на м’ясо великовагових тварин. Долучитися до програми можуть власники особистих селянських господарств, члени виробничих або обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів і власники фермерських господарств, які здали свою продукцію на переробні підприємства, починаючи з 1 січня 2013 року.

 

За що нараховується допомога?

За вирощений великоваговий молодняк ВРХ і свиней (крім свиноматок і кнурів), які були продані на забій і переробку з 1 січня 2013 року. Жива вага тварини, що реалізується, повинна становити не менше 330 кг для великої рогатої худоби та від 100 до 150 кг для свиней. Тварини на момент реалізації на забій повинні бути ідентифіковані та зареєстровані в установленому порядку.

 

Розмір дотації

Дотація надається за 1 кг прийнятої живої ваги в таких розмірах:

— 2,5 грн. за 1 кг молодняка великої рогатої худоби живою масою не менш як 330 кг;

— 1,5 грн. за 1 кг свиней (крім кнурів і свиноматок) живою масою від 100 до 120 кг;

— 1,0 грн. за 1 кг свиней (крім кнурів і свиноматок) живою масою від 120 до 150 кг.

 

Як отримати дотацію?

1. Звернутися до дільничного спеціаліста ветеринарної медицини, щоб той надав відомість переміщення великої рогатої худоби або реєстраційне свідоцтво на свиню. Зробити копію цього документа. Оформлення та видача документів безкоштовні.

2. Після реалізації тварин від переробного підприємства отримати приймальну квитанцію: форма ПК-1 — для фермерських господарств (юридичних осіб) або форма ПК-2 — для фізичних осіб.

3. Звернутися до сільської, селищної чи міської ради за місцезнаходженням господарства та надати документи.

Для фермерського господарства:

— один примірник приймальних квитанцій (форма ПК-1 або ПК-1 УКС), виданих суб’єктами господарювання, які мають власні чи орендовані потужності для забою тварин;

— копію довідки про включення до ЄДРПОУ;

— копію довідки або договору про відкриття рахунку в банку;

— копію відомості переміщення тварин — для молодняка ВРХ або копію реєстраційного свідоцтва свиней (відомість переміщення).

Для фізичних осіб (власників одноосібних селянських господарств, членів виробничих або обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів):

— один примірник приймальних квитанцій (форма ПК-2 або ПК-2 УКС), виданих суб’єктами господарювання, які мають власні чи орендовані потужності для забою тварин;

— копію відомості переміщення тварин для молодняка ВРХ або копію реєстраційного свідоцтва свиней (відомість переміщення);

— копію паспорта та ідентифікаційного кода громадянина;

— довідку або договір про відкриття рахунку в банку.

Управління агропромислового розвитку Новосанжарської райдержадміністрації


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 квітня 2013, 14:29 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації