Вхід | Реєстрація

У Європу — по трупах дітей

Давно було сказано: кожному — своє. Правильно підмітив єврей Борух Спіноза. В українців є інша приказка: що в кого болить, той про те й гомонить.

У Верховній Раді України та в Адміністрації Президента гомонять про євроінтеграцію. Мовляв, Україні понад усе потрібно прийняти ще кілька десятків законів, виконати низку вимог і восени стати асоційованим членом Євросоюзу.

А ось серед широких верств українського населення про «асоційованого члена» гомонять дещо менше. Натомість кілька міських голів, у тому числі й тих, хто знаходиться в лавах правлячої партії, гучно заявили про те, що їх громади залишилися без грошей, потрібних для їх потреб. Про якийсь розвиток міст і сіл мова вже давно не йде. Говорять про те, що необхідно хоча б найбільші «дірки» в інфраструктурі населених пунктів залатати, а грошей для цього — катма. Кошти є лише на папері. Люди, бізнесмени і підприємства податки сплатили, казну сяк-так наповнили, але всі гроші пішли в Київ. І нібито, маючи на рахунках мільйони, влада на місцях не може використати на нагальні потреби навіть з десяток тисяч. Платежі просто не пропускає Державне казначейство. Така ситуація скрізь — і у Львові, і в Києві з Донецьком, і в Кобеляках, і в Нових Санжарах, і в Біликах. Один із чиновників місцевого самоврядування на умовах анонімності прокоментував: «Яка Європа? Це якби ви запросили мене в шикарний ресторан, а в мене дома вода тече, газ сифонить, діти, вибачте за вираз, усрані й голодні сидять. А я беру смокінг напрокат, позичаю гроші і їду гуляти. Хто мене в такому випадку нормальним батьком назве?»

Медики, із тих, кого не показують по телевізору, обурюються медичною реформою, сенс якої поки що лише в тотальних скороченнях видатків на медицину. У всіх без винятку ЗМІ щодня і щотижня з’являються повідомлення з проханням про допомогу в фінансуванні лікування онкохворих дітей. І в цей же час 27-річний, ще два роки тому нікому невідомий бізнесмен, Курченко купляє футбольний клуб «Металіст», медіа-холдинг і ще багато чого на суму близько 4-ох мільярдів гривень. Так це в цій державі немає грошей на медицину? У цій державі масово закривають школи? Якось воно в голові не вкладається: одиниці витрачають мільярди на футбол і газети, а мільйони не знають, як дожити до зарплати.

А в самому «низу», у народі, гомонять про Врадіївку. І, не сподіваючись на державу, чинять самосуд. Кожному — своє. Комусь — Європа, а комусь — трупи дітей.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 липня 2013, 10:25 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації