Вхід | Реєстрація

У Котельві жінка нахабно обікрала сусідів

У Котельві жінка нахабно обікрала сусідів

Жителька одного із багатоквартирних житлових будинків селища Котельва, Полтавської області, заїхала вдень із роботи на кілька хвилин додому переодягтися. Жінка поспішала, тож відкривши квартиру, ключі так і залишила в дверях. А коли вийшла, побачила, що ключі зникли.

Довелося шукати запасні, а наступного дня господарі про всяк випадок вирішили замінити замок. Доки вранці наступного дня чоловік поїхав за майстром і вдома нікого не було, хтось відімкнув двері, проник у квартиру і викрав 10 тисяч гривень, які лежали в одній із кімнат на видному місці. Повернувшись додому господар виявив пропажу і одразу зателефонував до міліції. На місце прибула слідчо-оперативна група.

У ході вивчення обставин події, підозра впала на сусідку, яка мешкає у квартирі поруч із потерпілими.

При обшуку помешкання підозрюваної правоохоронці вилучили у неї 1500 гривень. Жінка розповіла, що квартиру сусідів обікрав чоловік на ім’я Сергій, з яким вона недавно випадково познайомилася в кафе. Після крадіжки він, наче б то, зустрів її і дав півтори тисячі гривень. Але більше вона нічого про того чоловіка не знає.

«Ми не повірили словам сусідки, – говорить начальник котелевської міліції Віталій Браславець, - і в ході подальшого розслідування зібрали докази, що дозволили встановити її причетність до крадіжки».

При наявності беззаперечних доказів жінці нічого не залишилось, як в усьому зізнатися.

Міліції вона пояснила, що того дня через дверне вічко (її квартира розташована навпроти) вона спостерігала, як сусідка вдень заїхала додому і залишила ключі в дверях свого помешкання. Скориставшись нагодою та легкою доступністю, сусідка ключі викрала. А наступного дня проникла до квартири, в якій, до речі, як близька сусідка, бувала не раз і викрала чималу суму грошей.

Свій протиправний вчинок сусідка пояснила тим, що має багато боргів, підтвердженням чого є її розписки із зазначенням дат та умов їх повернення.

Слід зазначити, що злодійка раніше працювала психологом в навчальному закладі, тож в довіру до людей входить із легкістю.

Наразі жінка всі збитки ще не відшкодувала. За фактом відкрите кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає від 3-х до 6-ти років увязнення.


Автор: Інна Мироненко, інспектор Котелевський РВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 липня 2013, 15:37 | Котельва | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації