Вхід | Реєстрація

Мотобол як привід для оптимізму

Їх насправді не так багато, цих приводів. Мотобол — один з небагатьох. Хоч щось у Новосанжарському районі розвивається. І взагалі відбувається. Так, принаймні, говорять люди.

Адже на самому початку ніхто в ідею відродження мотоболу не вірив. Спершу говорили, що мотоцикли коштують надто дорого і потрібної кількості не куплять. Купили. Не важливо, яким чином, але купили. Так, хтось скаже, що підприємців чи землевласників культурно «попрохали» і вони долучилися до великої справи відродження. Як би то не було, але результат був досягнутий: мотоцикли купили. Честь і хвала тому, хто так дохідливо і переконливо «прохав».

— Та хто там гратиме? Самі ветерани, яким вже по п’ятдесят-шістдесят? Получать у перших іграх і кінчиться мотобол!

Говорили й так. І дійсно у перших матчах на поле виходили (точніше, виїжджали) переважно ветерани. І отримували. Спочатку від «Антрацита», потім — від «Восхода». І якби не поява «легіонерів» (Геннадія Миця, а потім Володимира Калініна), хто знає, що було б із відродженою командою. А так з’явились перші перемоги. І народ просто-таки повалив на мотобол.

Та слід зауважити, що незадоволені все одно лишилися.

— Грають-то чужі! А свої де? Сидять і дивляться збоку?

Дійсно, у переможних матчах із «Нивою» та «Союзом-3» перші скрипки грали Миць та Калінін. Однак разом із ними грали і свої. Нехай не так яскраво і феєрично, але виїжджали і показували досить якісний мотобол. А заїжджі «легіонери» зробили свою справу: стовбинодолинський мотобол загримів на всю область. І тепер на грі може не бути Миця, але глядачі будуть обов’язково. Тому що вже захворіли. Тому що не встигає закінчитися одна гра, як любителі мотоболу починають перепитувати: а коли наступна?

Зрештою, найбільший заряд оптимізму дають навіть не перемоги «Колоса», а один-єдиний маленький факт: участь юніорів нашої команди у першості України в місті Нова Каховка. Це зайве свідчення того, що залучення легіонерів, ставка на ветеранів — тимчасові. У Стовбиній Долині дійсно будують команду на перспективу. Так, сьогодні хлопці, які вдруге чи втретє сідають на швидкісний мотоцикл, програють три гри з чотирьох. Але завтра вони наберуться досвіду і виїдуть на мотобольне поле у ранзі повноправних гравців. Тоді можна буде впевнено сказати: уся ця епопея із відродженням мотоболу затівалася недаремно. Так же ж хочеться, щоб у нас хоч десь усе було добре. Для початку хоча б у мотоболі. А потім, може, іще якогось відродження дочекаємось.


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 липня 2013, 09:18 | Нові Cанжари | Редакційна


1. читатель / 26 липня 2013, 12:10
Майстре,дуже гарна стаття вийшла,спасиб!.Те що наш! хлопц! програли три з чотирьох матч!в це розц!нюеться шанувальниками мотоболу як досягнення, адже грали вони з набагато сильн!шими суперниками,молодц! В!дродження мотоболу це мабуть единий плюс нин!шн!й влад!,единий але великий плюс. Таки можуть же робити щось корисне,коли захочуть. Складаеться враження що нин!шн! можновладц! беруть приклад з п!сн! старухи Шапокляк"хорошими делами прославиться нельзя" А виявляеться що можна.
2. кобелячанин / 26 липня 2013, 13:02
Приємно прочитати про щось позитивне. Дякую.
3. Бувалий / 26 липня 2013, 15:59
1. читатель пише:
«Таки можуть же робити щось корисне,коли захочуть.»

Можливо, нічого і не було б, якби не парі з керівництвом Хорольського району, що відбулося після одного з матчів у Вишняках минулого року. Але слово здержали, молодці.
4. New York / 26 липня 2013, 18:41
1. читатель пише:
«це мабуть единий плюс нин!шн!й влад!,единий але великий плюс. Таки можуть же робити щось корисне,коли захочуть.»

Ага. А ще схожі "владики", тільки більшого масштабу, різні "Донбас-Арени" будують, раллі проводять, купують футболістів за мільйони... І дехто думає: "Ух, як класно! Молодці! Хоч щось у країні відроджують!" Насправді ж, толку ноль. Корупційну систему, на якій насажена країна, це не зачіпає, а отже всі ці покращення нічого не значать. І приводу для оптимізму немає. Ні тут, ні там — Посилання на exo.in.ua
Це всього-навсього спорт. І сподіватися, що він чимось зарадить тотальному піздєцу, як мінімум наївно.

Змінено 26.07.2013, 19:13
5. 888 / 27 липня 2013, 14:04
Все верно в Древнем Риме так и действовали, когда хлеба нет, тогда были зрелища.Вся эта песня не нова..хотя отдать должное возродить былое это хорошо,но социальных вопросов не решает...пока еще есть на чем и за что туда доехать, будут ездить, а нет...тогда все это заглохнет...да и хватит энтузиазма его поддерживать,максимум до 2015 года.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації