Вхід | Реєстрація

У Полтаві свято першого дзвоника влаштували під стінами міської ради

У Полтаві свято першого дзвоника влаштували під стінами міської ради

26 серпня 2013 року відбулися позачергові загальні збори жителів селища Червоний Шлях (мікрорайон міста Полтава). Мешканці зібралися, щоби у легітимний спосіб висловити свої зауваження та вимоги міському голові Полтави. Зорганізувати людей та провести збори допомогли активісти Полтавської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та народний депутат свободівець Юрій Бублик.

Мешканці мікрорайону вкрай стурбовані тим, що відбувається у їхньому селищі: закрили початкову школу – філію ЗОШ №12, медичний пункт не працює, аптека відсутня, занедбана дорога перебуває в аварійному стані, немає належного транспортного сполучення між селищем та містом. Та міську владу, як завжди, ці проблеми не обходять. Після пікету Полтавської міськради, який відбувся 22 серпня (детальніше: http://www.poltava.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/041608/), ініціятивна група вирішила провести загальні збори селища Червоний Шлях і у письмовій формі висловити свої вимоги керманичу Полтави Олександру Мамаю щодо покращення життя мешканців мікрорайону. На загальні збори прийшло близько 300 жителів Червоного Шляху. Зібрання провели у відповідності до вимог законодавства: обрали голову, секретаря, лічильну комісію, а перед початком усіх присутніх зареєстрували. За перебігом зборів спостерігав фаховий юрист.

Після 2-годинних обговорень громада одностайно затвердила низку вимог, які вже наступного дня відправили очільникові Полтави. Зокрема, люди вимагають:

І. Забезпечити доступність початкової освіти (ст.53 Конституції України), для чого терміново, не пізніше 27 серпня, розпочати та до 31 серпня 2013 року закінчити поточний ремонт філії загальноосвітньої школи №12, що розташована в селищі Червоний Шлях; відновити з 1 вересня 2013 року роботу філії загальноосвітньої школи №12 та розпочати новий навчальний рік в стінах школи; забезпечити належні умови навчального процесу у філії загальноосвітньої школи №12; у термін до початку нового опалювального сезону (15 жовтня) провести заміну старих дерев'яних вікон на сучасні зі склопакетами. Включити до плану-графіка проведення ремонтних робіт навчальних закладів міста Полтава на 2014 рік ремонт приміщення філії загальноосвітньої школи №12, а саме: заміну шиферного покриття даху школи на сучасне металеве; виготовлення та облаштування огорожі школи; встановити у дворі школи спортивний та дитячий майданчики. Зняти із порядку денного роботи Полтавської міської ради будь-які намагання щодо скорочення, ліквідації, закриття, оптимізації філії загальноосвітньої школи №12, що на Червоному Шляху.

ІІ. Забезпечити умови для ефективного і доступного медичного обслуговування (ст.49 Конституції України), для чого терміново, не пізніше 10 вересня 2013 року, відновити системну (щоденну) роботу медичного пункту в селищі Червоний Шлях; у термін до 1 жовтня 2013 року провести поточний ремонт приміщення медичного пункту; у термін до 1 жовтня 2013 року відкрити аптечний пункт в селищі Червоний Шлях.

ІІІ. Забезпечити належний стан доріг та якісне транспортне сполучення, для чого терміново, не пізніше 10 вересня 2013 року, провести поточний ямковий ремонт доріг із твердим покриттям в селищі Червоний Шлях; у термін до 15 вересня 2013 року провести грейдерування (вирівнювання) доріг із щебеневим покриттям; відновити відсутні дорожні знаки та дорожню відмітку на дорогах селища; включити до плану-графіка проведення ремонтних робіт автодоріг міста Полтави на 2014 рік капітальний ремонт відрізку шляху від монастиря до вулиці Монастирської (так званий "серпантин"); відновити попередні маршрути руху автобусів; включити голову селищного комітету до складу комісії із проведення конкурсу серед перевізників на право здійснення пасажирських перевезень за маршрутом селище Червоний Шлях – місто Полтава.

ІV. Повідомити міського голову, що у разі ігнорування законних вимог громади, жителі селища Червоний Шлях залишають за собою гарантовані Конституцією та законами України право на вирішення зазначених питань у судовому порядку та право на проведення мітингів, акцій громадської непокори.

"Нинішня бандитська, ница і нікчемна влада в черговий раз показала своє справжнє обличчя. Купивши посади за гречку, вони вирішують свої справи, набивають кишені грішми, будують собі маєтки, купують автомобілі, відпочивають на курортах, а на ремонт школи, дороги чи амбулаторії грошей немає. Мамаю сказали "зверху" закрити певну кількість шкіл і лікарень – він це і робить. А чи це в інтересах громади – його не цікавить. Я як народний депутат та ВО "Свобода" готові допомогти жителям Червого Шляху, але якщо громада готова йти до переможного кінця. Загальні збори – це лише початок. Свої вимоги ми направимо голові Олександру Мамаю. І якщо у визначені строки не буде розпочато відповідних робіт, то ми будемо діяти радикальним шляхом. Якщо влада не йде до громади, то громада прийде до неї і буде відстоювати свої Конституційні права", – зазначив народний депутат-свободівець Юрій Бублик.

Зауважимо, що під час проведення обговорень відбулося декілька спроб зірвати загальні збори громади. Провокатори з натовпу навіть намагалися посягнути на життя народного депутата свободівця Юрія Бублика. Міліція, як завжди, проігнорувала цей факт, хоча автомобіль з міліціянтами стояв поруч із парком, де відбувалися загальні збори. Юрій Бублик уже підготував відповідне звернення до прокуратури міста щодо бездіяльности правоохоронних органів.


Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 вересня 2013, 15:41 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації