Вхід | Реєстрація

Камеру не вимкнули, голову не зняли

Камеру не вимкнули, голову не зняли

У Малій Перещепині з четвертої спроби таки проводять сесію сільської ради. Депутат Свистун продовжує знімати засідання на цифровий фотоапарат. Його колеги з цим, зрештою, миряться і приймають рішення під об’єктивом камери.

Починається сесія у досить напруженій обстановці. До зали заходить сільський голова Віталій Мазан і займає своє місце головуючого. І одразу ж звертається до Віталія Свистуна, який вже дістав зі своєї валізи фотоапарат і встановив його на столі:

— Я вас прошу — виконайте рішення сесії і перестаньте знімати!

— Я буду писати. І нічого ви мені не зробите! — парирує депутат.

— Ви заважаєте нормальному проведенню сесії. Залиште приміщення! — наполягає Мазан.

— Не маєте права мене виганяти! — стоїть на своєму Свистун.

Зрештою, депутати прохають сільського голову розпочинати сесію, не зважаючи на зйомку. Віталія Свистуна найбільше цікавить друге питання порядку денного, яке стосується безпосередньо сільського голови. У червні 2013-го року депутати розглянули питання щодо перебування Віталія Мазана на зайнятій посаді у зв’язку із виявленими фактами корупції. І тоді у рішенні вказали, що звільняти його є недоцільним. Рішення переглянули у районній прокуратурі і надіслали вимогу розглянути питання повторно.

— Так а що нам робити? Які у нас варіанти? — здивувались депутати. — Прокурор що, хоче, щоб ми звільнили сільського голову?

— Людина, яка помічена у корупційних діях, не може далі займати посаду керівника! — переконано говорить Віталій Свистун. — Я подивлюсь, як ви проголосуєте!

— А ви нас не лякайте! — огризаються депутати.

Кілька хвилин триває суперечка на підвищених тонах. Зупиняє її сільський голова. Віталій Мазан нагадує колегам — які саме корупційні дії йому інкримінували. У травні сільського голову оштрафували за те, що депутати сільської ради вчасно не подали декларації, а у серпні — за використання службового автомобіля у власних цілях (було витрачено 30 літрів пального, вартість якого Віталій Мазан уже відшкодував — авт.).

— Ви ж розумієте, що я ту машину не для себе використовував. А перебуваючи у відпустці, вирішував питання щодо дня села!

— Він не мав права їздити службовим автомобілем! — кидає Віталій Свистун.

— А якщо у нього власного немає?! — захищають голову депутати.

Зрештою, Віталій Мазан ставить питання на голосування. «За» дострокове припинення повноважень сільського голови голосує лише Віталій Свистун, троє депутатів утримуються, ще вісім голосують «проти».

Як тільки розгляд питання завершується, Свистун вимикає камеру і разом із колегами переходить до розгляду заяв. Крики та сварки припиняються. Очевидно, скандального депутата напрочуд цікавить персона сільського голови, звільнення якого він так домагається. Хоча, за словами самого Віталія Свистуна, якщо раптом місце голови після чергової сесії стане вакантним, він свою кандидатуру на місце очільника громади подавати не буде.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 вересня 2013, 14:50 | Нові Cанжари | Політика
1. Ясен / 8 вересня 2013, 08:41
Звісно подавати Свистун свою кандидатуру на сільського голову не буде ,хто за таке гі..но проголосує.Але це вже другий голова якого він пробує знищити.Чи не пора самого лисого і беззубого Свистуна поставити на місце.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації