Вхід | Реєстрація

Робити добро просто і приємно

Робити добро просто і приємно

У рамках декади доброти учні Новосанжарського НВК допомагали самотнім людям і дарували подарунки першокласникам.

З 4 листопада в школі проходила декада під назвою «Відкриваємо серця для доброти». Учні 10-Г класу теж не лишилися осторонь, а взяли в ній активну участь. На першому етапі було проведено анкетування, в якому кожен учень мав написати, чим конкретно, на його думку, можна допомогти людям. Побажання, запропоновані в анкетах, потім втілювалися в життя. Учні 10-Г вирішили провідати вдома ветеранів та одиноких людей похилого віку. Бригада волонтерів у складі Назара Колодяжного, Максима Омелича, Ігоря Миненка старанно допомагала вигрібати листя, обрізати дерева, виривати бур’яни, збирати горіхи, виноград, прибирати з клумб засохлі квіти.

Класним керівником Наталією Гаврилюк була проведена виховна година про те, чи сучасні поняття доброта і милосердя? Учні одноголосно вирішили, що на сьогодні ці питання актуальні та потрібні.

Десятикласники вирішили зібрати іграшки та канцтовари для молодших школярів. Така ініціатива була активно підтримана кожним учнем. Хтось приніс з дому олівці, хтось ручку чи м’яку іграшку, а хтось купив і якусь зовсім новеньку річ, приміром, розмальовку, не пошкодувавши своїх кишенькових грошей. З усіми цими без сумніву корисними та приємними речами, упакованими в зручні картонні ящички, учні 10-Г вирушили до першачків. Коли дітям вручали подарунки, то вони дещо розгублено, але радісно приймали несподівану приємність.

На питання, чи будуть діти добрими, першокласники відповіли дружним «та-а-а-ак!»

Завершивши декаду доброти, учні підсумували:

— Ми раді, що змогли зробити добрі справи. На нашу думку, такі декади потрібно проводити частіше, адже ми зробили приємне і людям, і собі. Ми усвідомили, що можемо дарувати розуміння і тепло іншим. Усі втомилися від грубощів, черствості та жорстокості. Тому й хочемо, щоб люди вчилися цінувати безкорисливу доброту та самі робили добро.


Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації