Вхід | Реєстрація

З перших днів новий 2010 рік дарував українцям і полтавцям погодні «сюрпризи»

З початку місяця полтавцям доводилось і одягатись тепліше, і миритися зі стрімкою відлигою. Яких подарунків та примх погоди очікувати мешканцям міста у цьому місяці ще, дізнавались наші журналісти.
Від -20 до плюсових температур, саме так характеризують погодні умови початку поточного року полтавські метеорологи. Тут, нагадують, був і сніг, і дощ, і відлига. Все це, пояснюють, відбувалося через швидку зміну циклону та антициклону. До всього, перший рухається з півдня, інший – з півночі.
Олена Панченко, провідний синоптик Полтавського обласного центру гідрометеорології:
- Саме так розвиватиметься ситуація і на цьому тижні: 12 січня відмічатиметься хмарна погода, часом невеликі опади.
Синоптики на 2 наступні дні прогнозують дощ та мокрий сніг. Температурні позначки від 0 до -2, і від -2 до -7 12 і 13 січня відповідно.
Олена Панченко, провідний синоптик Полтавського обласного центру гідрометеорології:
- А з 14 по 19 грудня характер погоди визначатиме область підвищеного тиску з півночі, що обумовить по території області малохмарну погоду, без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/сек. Температура поступово буде знижуватися вночі до 10-15 морозу, вдень від 5 до 10 градусів нижче нуля.
Поряд зі зниженням температурних показників прогнозують підвищення тиску. По місту останній орієнтовно складатиме 765 мм.рт. стовпчика при нормі 750.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 січня 2010, 10:31 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації