Вхід | Реєстрація

На Казначейських рахунках зависло 33 млн. 670 тис. грн. коштів обласного бюджету

Про це, зокрема, повідомив голова Полтавської обласної ради Олександр Удовіченко під час сьогоднішньої прес-конференції в ІА «Новини Полтавщини. «Наприкінці минулого року були побоювання, що місцеві бюджети втратять частину коштів. Так і відбулося. Не було проплачено чимало платіжних доручень (це і обласний бюджет, і бюджети міських, сільських та селищних рад) на загальну суму 33 млн. 670 тис. грн.», - сказав Олександр Удовіченко додавши, що це ті кошти, які 30 грудня при зведенні бюджетів не були профінансовані.
«Звичайно, можливі різні способи оформлення цієї заборгованості, але це вже інше питання. Ми, безумовно, намагатимемося допомагати місцевим бюджетам та відстоюватимемо інтереси безпосередньо обласного бюджету. Проте ці кошти можна повернути чи зафіксувати у бюджеті на новий рік лише при прийнятті державного бюджету», - зазначив голова обласної ради. Він також наголосив, що з ситуації, яка склалася з Казначейством, не роблять секрету: «Навпаки - це біль. Центральна влада не справилася із бюджетною ситуацією. Різні є форми та методи боротьби. Проте сьогодні стоїть питання починати все з чистого аркуша - з 1/12 бюджету від минулого року».
Прокоментував причини блокування казначейських рахунків і присутній на зустрічі з журналістами народний депутат від Партії регіонів Олександр Попов. Він наголосив, що бюджет України 2009 року обраховується 180 мільярдами гривень, а починаючи з квітня місяця Уряд запозичив через міжнародні фінансові організації 200 мільярдів гривень. Крім цього, за його словами, було наперед зібрано податку на додану вартість по підприємствах, які пов’язані з зовнішньою економічною діяльністю, 20 мільярдів гривень… «Проте грошей не вистачило. Це стало причиною проблем з казначейськими рахунками на місцях. Можете собі уявити масштаби цієї катастрофічної ситуації, коли ми беремо у борг більше, ніж наш річний бюджет? А подвійний бюджет - це подвійні заробітні плати, подвійні соцстандарти... Насправді, все вийшло навпаки. Цих грошей ніхто не помітив», - сказав Олександр Попов та додав, що йому відомо про те, що позови до судуз цього приводу готують і у містах Кременчук та Комсомольськ. Нардеп відзначив, що сам уже зареєстрував у ВР депутатський запит, у якому йдеться і про блокування казначейських рахунків.
Нагадаємо, голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Асадчев заявляв, що управління обласної державної адміністрації підготують судові позови, аби відсудити кошти, які вони не отримали через блокування казначейських рахунків.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 січня 2010, 14:09 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації