Вхід | Реєстрація

Прощай, немытая Россия…

Стосунки між Україною та Росією, які загострилися останнім часом, сягають своїм корінням глибоко в історію, а їх наслідки матимуть глобальний характер. Це на перший погляд здається, що усім процесом управляє Путін і все залежить від його хворої уяви. На жаль, усе набагато складніше. Якщо 74 % росіян підтримують політику президента ядерної держави щодо окупації України, то це дуже серйозна проблема. Тішить лише те, що серед цього «мракобесия» 13 % розуміють наслідки експансії Володимира Путіна і виступають проти неї.

Але перший крок із боку Росії в Криму вже зроблено. І які б у «золотоверхій» в подальшому рішення не приймались (від війни з Україною і до повернення їй Криму), а результат буде один — розвал Росії.

Та це буде в майбутньому. А сьогодні велике «спасибі» Путіну, земний уклін Януковичу за те, що вони зробили для нас. Адже ці політики, як ніхто, об’єднують Захід і Схід України. Це вони дали можливість нам, громадянам України всіх національностей, подивитися на Росію не як на старшого брата, а як на далекого родича, який із налитими кров’ю очима (або чимось залитими) лізе в чужу хату, не підбираючи при цьому ні висловів, ні вчинків. Подивитися не тільки, як на рівного, а навіть із гори вниз, з позиції внутрішньої культури, прагнення до свободи, європейських цінностей і навіть інтелекту.

У світовій практиці не було таких прикладів, коли б в одній державі люди піднімалися за свої права, а їх по всьому світу підтримували чисельні діаспори. Єдине виключення — Росія.

Настав час говорити правду, подобається вона комусь чи ні, і говорити відкрито. Адже це — один із дієвих методів боротьби з путіно-гебельсівською пропагандою, яка зараз, на жаль, працює ефективно. На мою думку, протягом усієї української історії російський народ був для нас інколи дружнім сусідом, інколи захисником, частіше — завойовником, але ніколи не братнім.

Адже право називатися братом потрібно заслужити, а з російської сторони таке бажання відсутнє. Навпаки, знищення українських символів (прапора і герба), економічні і політичні диверсії, пряма інтервенція — ось не повний перелік «братської підтримки» від «братської Росії».

А тому, як писав геніальний російський поет М. Лермонтов:
Прощай, немытая Россия,
Страна рабов, страна господ.
И вы, мундиры голубые,
И ты, им преданный народ.

P. S. «Мундиры голубые» — символ жандармської держави


Автор: Олександр СПИЦЯ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня 2014, 14:21 | Полтавщина | Політика


1. шофер / 27 квітня 2014, 16:02
Авторе ти забув за ключову деталь - левова доля ворожого клину, вбитого між народами Росії та України, лежить на зомбоящику.
2. Волоська Ольга / 27 квітня 2014, 17:01
І все-таки мені здається, що є два різні "шофери" під одним ніком. З одним із них я іноді погоджуюсь.
3. терплячий / 27 квітня 2014, 17:38
Шановний "шофере", зомбоящик безумовно має вплив на свідомість, але це лише джерело інформації і не більше.Давайте називати речі своїми іменами! Де ви бачили ідилію між двома сусідами, де один намагається знести паркан між вами і ще й ходтить у ваших капцях, говорячи, що ти йди зароби собі на другу пару, бо я ж старший твій брат, а значить мені все можна...?
4. Дописувач / 27 квітня 2014, 21:18
Думаю з часом ми дізнаємося про те, що СРСР був винен в тому що Гітлер напав на нього. І винні в цьому не народи а їх вожді. Зараз Путін вбив клин між двома народами. Братерськими ми станемо не скоро. Путін нас боїться. Зомбоящик запущений Росією пропагує чудове майбутнє Росії. Передбачаючи своє майбутнє вони посилаються на екстрасенсів Америки Росії і заявляють що духовне відродження почнеться з Сибіру а весь світ погрязне в війні. Але це неправда. Правду як на телебачення так і в інтернет Російські спецслужби не пускають. В Європі, Америці прогнози про Росію з 1990 року невтішні. Вся Росія згине. ЗАЛИШЕТЬСЯ ЧАСТИНА Сибіру. Зайдіть на англомовні сайти пересвдчіться. Раніше я цьому співчував, а тепер скажу як і більшість українців: Гудбай РАША.
5. Стурбованний / 28 квітня 2014, 08:31
:) юмористы, всем будет когда нибудь, конец. Об этом знают даже "англомовні сайти" и экстрасенсы точно.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації