Вхід | Реєстрація

«Ми й без адміністрації розберемось, що нам робити»

Продовжуючи тему редакційної «Чемодан без ручки?», ми вирішили дізнатися в жителів Нових Санжар, як вони ставляться до новопризначеної влади району та області.
Точніше, чи знають новосанжарці, хто займає управлінські посади, у які політичні партії вони входять та чи впливає їх робота на життя селища. Тож запитання звучали наступним чином: хто такі Віктор Бугайчук, Петро Ворона, Геннадій Супрун, Володимир Паршевлюк та Андрій Река? Усього ми опитали двадцять п’ять респондентів різного віку і статі. Пропонуємо вашій увазі отримані результати.
Як виявилось, новосанжарці, усі, як один, прекрасно знають ім’я свого селищного голови Андрія Реки. Відомо опитаним і про політичні погляди цього управлінця. Можливо, населення Нових Санжар добре поінформоване з цього приводу тому, що їх селищний голова балотувався у Верховну Раду. А може, тому, що він відкритий для кожного жителя. Принаймні, респондент Галина Петрівна так відповіла на наше запитання:
— Та в Нових Санжарах кожен знає Андрія Олександровича. Я думаю, що на минулих виборах за нього голосували фактично всі наші жителі. Якщо він і цього разу вирішить балотуватися, то моя сім’я обов’язково його підтримає. У Верховній Раді повинні бути представники «Батьківщини».
А от новосанжарець Андрій ось як висловився про селищного голову:
— Река — гарний господар у селищі. Він може керувати колгоспом. Та куди йому в уряд? Тим паче, що й партія Тимошенко мене зовсім не надихає. Хай тут, на місці, Андрій Олександрович керує, а то не буде порядку й у Нових Санжарах. Або почне ще у Верховній Раді морду комусь бити.
Посаду не так давно призначеного Володимира Паршевлюка змогли назвати дев’яносто відсотків опитаних. Половина з них знає і політичну партію, у яку входить голова райдержадміністрації. Та тільки підтримує Володимира Володимировича більш молоде покоління новосанжарців. Житель селища Руслан схвалює роботу Паршевлюка:
— Володимир — молодий, енергійний чоловік. Він був активним учасником київського і місцевого майданів. І партія «Свобода», членом якої він є, — націоналістична. Наша держава потребує таких кадрів. Доки нами керуватиме «совок»? А такі люди, як Паршевлюк, зможуть потурбуватися про район. Він же безпосередній ставленик президента на місці.
Ганна Петрівна по-іншому відгукнулася про Володимира Володимировича:
— Та взагалі незрозуміло, що вся ця адміністрація робить у селищі. Мені здається, що ті люди дарма просиджують штани і плаття. Вони тільки зганяють учителів і медиків зустрічати Лелюка чи ще когось із верхів. Або лєнту з ними перерізають. Толку від роботи Паршевлюка і його попередників я не бачу. Не дарма їх ліквідувати хочуть.
За кількістю голосів Геннадій Супрун фактично не поступається голові адміністрації. Двадцять два респонденти знають голову Новосанжарської районної ради. Десятьом із них відомо, що Геннадій Іванович входить у партію «Батьківщина».
Петро Іванович так бачить роботу Супруна:
— Зараз на посаді голови райради — людина з народу. Він працював учителем, тренером. Опікується футболом району. Ще і з прем’єр-міністром у одній партії состоїть. Геннадій Супрун про район потурбується.
Про голову обласної ради новосанжарці знають дуже мало. Лише п’ятеро респондентів, почувши ім’я Петра Ворони, назвали його посаду. Тамара Михайлівна так одізвалася про Ворону:
— Петро Васильович — ударівець. Нехай їх лідер не ідеальний, та вони, принаймні, у парламенті з «свободівцями» та «Батьківщиною» можуть об’єднатися для прийняття важливого рішення. Крім того, чоловік має прекрасну освіту. Дасть Бог, вони піднімуть область на новий рівень.
Ще менше опитаних, усього троє, знають ім’я Віктора Бугайчука. До речі, лише одному з них відомо про політичну силу, до якої належить Віктор Михайлович. Респондент Олексій Миколайович наступним чином охарактеризував роботу голови облдержадміністрації:
— Та я не розумію, чому тягнуть із реорганізацією адміністрацій. Нехай нам Київ дасть більше повноважень на місця, а ми й без обласного та районного керівництва розберемося, що нам робити. Із нас вистачить і районної ради.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 вересня 2014, 08:48 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації